Bezdomovec pomohol žene v núdzi, dostal za to štedrú odmenu

TA3 ČTK
25.11.2017 07:55

Americkému bezdomovcovi sa dostalo kráľovskej odmeny za pomoc, ktorú nezištne poskytol mladej žene v núdzi. Za posledných dvadsať dolárov, ktoré pri sebe mal, kúpil Johnny Bobbitt vodičke benzín do prázdnej nádrže. Kate McClureová sa mu chcela neskôr odvďačiť a na internete vyhlásila zbierku, informoval denník The Washington Post. Prekvapivo sa v nej vyzbieralo vyše 340.000 dolárov, v prepočte viac ako 280-tisíc eur.

Bezdomovec pomohol žene v núdzi, dostal za to štedrú odmenu
SITA/AP

"Nikdy predtým mi ešte benzín nedošiel a srdce mi búšilo tak, že mi skoro vyskočilo z hrude. Zastavila som pri krajnici a vystúpila z auta, aby som sa dostala k najbližšej čerpacej stanici," opísala 27-ročná žena vo svojej prosbe o príspevok na crowdfundingovom serveri GoFundMe . "V tom okamihu som stretla Johnnyho," dodala.

Bezdomovec, ktorý sa na okraji Filadelfie, kde zastavila, pohybuje denne, ju vyzval, aby si sadla späť do auta a zamkla sa v ňom. O pár minút neskôr sa vrátil s červeným kanistrom, opísala Američanka. "Použil svojich dvadsať dolárov, aby zabezpečil, že sa dostanem bezpečne domov," dodala.

Pretože pri sebe nemala hotovosť, a nemohla tak bezdomovcovi okamžite vrátiť sumu, ktorú minul na benzín, vrátila sa neskôr a priniesla mu okrem peňazí aj jedlo a oblečenie. Neskôr sa ale rozhodla, že odmena za pomoc v núdzi nie je dostatočná, a vyhlásila na crowdfundingovom serveri zbierku na pomoc mužovi bez domova.

Kým ona chcela na pomoc Bobbittovi vybrať "len" 10.000 dolárov (okolo 8 400 eur), na konte zbierky sa za dva týždne nazhromaždilo viac ako 340.000 dolárov od desiatky tisíc darcov.

Vybranú sumu chce McClureová poskytnúť Johnnymu na prenájom bytu a obstaranie predmetov dennej potreby. Tridsaťštyriročný bezdomovec, ktorý žije na ulici poldruha roka, by si podľa nej rád našiel prácu. A možnosť sa každý večer umyť a dobre si oddýchnuť by mu v tom podľa nej mohla pomôcť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok