Valkovu vraždu zrekonštruovali, vo vile popísali udalosti dvaja obvinení

TA3 TASR
26.1.2018 11:14

V Limbachu zrekonštruovali vraždu právnika Ernesta Valka. Na miesto činu z roku 2010 priviezla policajná eskorta dvoch obvinených.

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár v októbri minulého roka informoval, že policajný vyšetrovateľ v prípade vraždy právnika Ernesta Valka obvinil dve osoby, Jozefa R. z vraždy a Jaroslava K. z lúpeže. Jozef sa vtedy nachádzal vo väzení pre inú trestnú činnosť a Jaroslav vo väzbe, taktiež pre iný zločin.

Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara sa obvinení ešte v októbri 2010 mali rozhodnúť, že sa pokúsia vylúpiť dom Ernesta Valka. "Začali sledovať dom poškodeného v Limbachu, aby zistili jeho obvyklé správanie," povedal v októbri minulého roka Gašpar. Jozef si mal podľa Gašpara zadovážiť zbraň kalibru 9 mm a obvinení chceli použiť aj lesť. "Plánovali použiť zapáchajúcu chemikáliu pre otvorenie vchodov do domu," vysvetlil Gašpar.

Dňa 8. novembra 2010 okolo 18. hodiny mali obvinení prísť k právnikovmu domu a čakať na jeho príchod. Aplikovali chemickú látku, a potom čo Valko vošiel do domu, vnikli obaja za ním. "Jozef R. mal strelnú zbraň a mal vystreliť na poškodeného. Trafil ho do ľavej strane hrude a spôsobil mu smrteľné zranenie," opísal Gašpar.

Po odchode zahodili strelnú zbraň do vodnej nádrže pri Pezinku. Polícia vražednú zbraň našla a podrobila znaleckému skúmaniu. "Ide o zbraň typovo zhodnú s vražednou zbraňou, bola zistená individuálna zhoda s nábojnicou a strelou nájdenou pri obhliadke miesta činu domu poškodeného," uviedol Gašpar. Lupiči z právnikovho domu ušli a podľa polície si nič neodniesli. Polícia aj prokuratúra zdôraznila, že motívom spáchania skutku mala byť snaha o majetkový prospech.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok