Kľúčový svedok Valkovej vraždy sa dohodol na vine a treste

TA3 SITA
8.11.2017 16:21

Kľúčový svedok vraždy Ernesta Valka si vo väzení odsedí šesť rokov a osem mesiacov. Rozhodol o tom okresný súd v Žiari nad Hronom, ktorý schválil jeho dohodu o vine a treste uzavretú s prokurátorom. Týka sa lúpežného prepadnutia banky v Kremnici. Vďaka jeho výpovedi sa však neskôr podarilo odhaliť aj vraždu prominentného právnika.

Okresný súd v Žiari nad Hronom schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor so 45-ročným Jaroslavom Klinkom z Ružomberka. Jaroslav z banky v Kremnici ulúpil začiatkom mája vyše dvanásťtisíc eur, pričom mal pri sebe samopal a funkčný granát. Tým spáchal obzvlášť závažný zločin lúpeže a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Pri úteku ho zadržali mestskí policajti. Po zadržaní Klinka priznal, že bol pri prepade advokáta Valka v jeho dome. Tvrdí, že právnika zastrelil jeho komplic Jozef R. z Pezinka. A práve Jozef mu údajne dal granát, ktorý mal Klinka pri lúpeži v Kremnici.

Podľa prokuratúry na uzavretie dohody s lupičom boli splnené všetky zákonné podmienky. Klinkovi za bankovú lúpež hrozilo sedem až dvanásť rokov väzenia. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok