Pribudlo 90 nakazených, Bratislava je ohniskom. Na Ukrajinu nemôžeme

TA3 SITA TASR ČTK
27.8.2020 10:05

Na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu reaguje aj minister zdravotníctva. Ľuďom neodporúča plánovať si na september dovolenky v zahraničí. Posilniť sa má aj kontrolovanie nosenia rúšok. Mestá a obce by mali v septembri rátať so zvýšenými nákladmi na školy. Udalosti okolo pandémie sme s vami sledovali online.

Pribudlo 90 nakazených, Bratislava je ohniskom. Na Ukrajinu nemôžeme
SITA/AP (ilu)

Online článok ku koronavírusu sme ukončili. Viac informácií sa dozviete aj v našej špecializovanej sekcii.

00:35 Poľsko od 2. septembra znova zavedie zákaz letov zo 46 krajín vrátane Chorvátska, Francúzska či Španielska. Vyplýva to z návrhu opatrení zverejnených vo štvrtok. "Pre hrozbu šírenia koronavírusu SARS-CoV-2 je nevyhnutné uplatniť právo na zavedenie zákazov pre leteckú dopravu..., aby bolo možné minimalizovať ohrozenie verejného zdravia," uvádza sa v príslušnom nariadení.

00:20 Pandémia koronavírusu ochromila rôzne školenia, či lekárske kongresy. Lekári detskej onkológie a hematológie Národného ústavu detských chorôb preto dostali možnosť konzultovať a vymieňať si informácie cez telemost. Tie sú v tomto sektore mimoriadne dôležité.

00:05 Šéf čínskej diplomacie Wang I pri návšteve Nórska povedal, že nie je isté, že koronavírus vznikol v Číne. Informovala o tom agentúra Reuters, podľa ktorej Wang spochybnil prevládajúci názor zdravotníckych expertov a cudzích vlád.

Hoci bola Čína prvou krajinou, ktorá oznámila Svetovej zdravotníckej organizácii existenciu koronavírusu, "neznamená to, že vírus vznikol v Číne," povedal Wang novinárom. "V posledných mesiacoch sme v skutočnosti videli správy (...), podľa ktorých sa vírus objavil v rôznych častiach sveta, a mohol sa vyvinúť ešte skôr ako v Číne," dodal.

23:55 Americká centrálna banka oznámila zmenu svojej inflačnej stratégie. Od tej si sľubuje posunutie inflácie na zdravšie úrovne. Prezident Fedu Jerome Powell na sympóziu centrálnych bankárov, ktoré sa pravidelne koná v Jackson Hole, uviedol, že Fed upraví svoj prístup k inflácii na "flexibilnejší". V rámci neho bude novým kľúčovým cieľom centrálnej banky priemerná inflácia, zatiaľ čo doteraz bola cieľom inflácia na úrovni 2 %. Uviedol to prostredníctvom videkonferencie, keďže tento rok sa sympózium pre koronakrízu priamo v Jackson Hole konať nemôže.

23:35 Konzílium epidemiológov rozhodlo, že v septembri sa budú môcť konať športové podujatia do tisíc ľudí, v interiéri do päťsto jedincov. Zväzy tak neuspeli vo svojej snahe, aby sa počet divákov odvíjal od kapacity štadiónov.

23:05 Riaditelia 27 mestských materských škôl v Banskej Bystrici sa vo štvrtok zišli na pôde banskobystrického magistrátu, aby si vyjasnili, ako budú od 2. septembra fungovať v súvislosti s opatreniami týkajúcich sa ochorenia COVID-19. Mesto už škôlky vybavilo potrebnými dezinfekčnými a hygienickými potrebami.

22:45 Británia zaznamenala vo štvrtok 1522 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čo je najviac od 12. júna. Vyplýva to z najnovších vládnych štatistík. Deň predtým odhalili 1048 prípadov infekcie.

22:20 Obľúbené európske dovolenkové destinácie počas letných mesiacov bojujú s prudkým nárastom nových prípadov ochorenia Covid-19. Taliansko a Španielsko hlásia denné rekordy, Turecko zase sprísňuje opatrenia. Svadby sa tam budú konať maximálne hodinu a bez hostiny.

21:56 Zisk čínskych priemyselných podnikov vzrástol v júli tretí mesiac po sebe, pričom tempo rastu dosiahlo viac než dvojročné maximum. To signalizuje, že čínska ekonomika sa postupne zotavuje z dôsledkov pandémie nového koronavírusu.

21:20 Francúzsko zaznamenalo za uplynulých 24 hodín 6111 nových prípadov nákazy. Ide o najvyšší prírastok v počte infikovaných, odkedy bol v krajine ukončený tzv. lockdown a zároveň o druhý najvyšší počet od začiatku pandémie. V stredu pribudlo vo Francúzsku 5429 nakazených. V čase vrcholu pandémie bolo 30. marca zaznamenaných 7578 nových prípadov, čo predstavuje doterajší francúzsky rekord.

Ide o najvyšší prírastok v počte infikovaných, odkedy bol v krajine ukončený tzv. lockdown a zároveň o druhý najvyšší počet od začiatku pandémie.

20:43 Neprehliadnite ani naše Hlavné správy, zhrnuli sme do nich to najpodstatnejšie z dnešného dňa.

20:30 Pozrite si celú tlačovú besedu ministra Krajčího, hlavného hygienika Mikasa a hlavnej odborníčky pre epidemiológiu Hudečkovej o aktuálnej epidemiologickej situácii, sprísnení opatrení a rozšírení zoznamu červených krajín.

20:25 Karanténa pri príchode zo zahraničia bude skrátená zo 14 dní na desať. Najneskôr na piaty deň by mali byť urobené testy na zistenie ochorenia COVID-19.

20:22 Do rizikových regiónov, ktoré sú označené ako červené zóny v inak bezpečných krajinách sú v Česku Praha a kraj Vysočina. V Rakúsku ide o hlavné miesto Viedeň, regióny Tirolsko a Horné Rakúsko a v Poľsku ide Pomoranský a Malopoľský región a Sliezske vojvodstvo. V Anglicku do rizikových regiónov zaradili Tayside a North West a v Írsku Mid-East a Mid-West. V Estónsku je rizikovým regiónom Ida-Viru Maakond a v Dánsku Midtjylland.

20:18 Minister Krajčí po štvrtkovom rokovaní konzília odborníkov informoval, že v súvislosti s novým koronavírusom plánujú opäť zriadiť aj veľkokapacitné testovacie odberné miesta. Avizoval, že prvé centrum by mohlo aj vďaka dohode so súkromným testovacím laboratóriom fungovať v Bratislave už počas prvého septembrového týždňa. Ďalšie by sa mali postupne zriadiť v Trnave, Trenčíne a Banskej Bystrici.

20:05 Hromadné podujatia nad 1000 ľudí, vrátane športových podujatí a interiérové podujatia nad 500 ľudí budú zakázané. Povinnosťou bude aj nosenie rúška. Úrad verejného zdravotníctva vydá aj opatrenia vo veci rizikových krajín aj povinnosti zamestnávateľov. Rúška budú povinné aj v školách s výnimkou prvého stupňa.

20:03 Krajčí upozorňuje na počet importovaných prípadov nákazy novým koronavírusom na Slovensku. Za august podľa jeho slov takéto prípady dosiahli približne 24 percent z celkového počtu prípadov. Informoval o tom po štvrtkovom rokovaní konzília odborníkov. Upozornil najmä na zvýšený počet importovaných prípadov z Českej republiky, ako aj z Chorvátska, kde sa podľa jeho slov situácia v posledných dňoch výrazne zhoršila.

19:55 Medzi "červené krajiny" z pohľadu pandémie nového koronavírusu bude od 1. septembra patriť Chorvátsko, Francúzsko, Španielsko, Holandsko, Belgicko a Malta. Neodporúča sa cestovať ani do Grécka, bude patriť medzi rizikové krajiny. Ľudia, ktorí sa vrátia z rizikovej krajiny po 1. septembri, budú musieť absolvovať desaťdňovú karanténu. Informoval o tom minister zdravotníctva Marek Krajčí po zasadnutí konzília odborníkov.

19:30 Samosprávy potrebujú, aby aj počas pandémie nového koronavírusu boli kroky štátu viac čitateľné a predvídateľné. Upozornila na to prezidentka Zuzana Čaputová po online diskusii s predstaviteľmi Nitrianskeho samosprávneho kraja.

19:05 Pakistan a Čína sa dohodli na posilnení spolupráce vo vývoji vakcíny proti novému koronavírusu, informovalo pakistanské ministerstvo zahraničia. Hovorca rezortu uviedol, že Peking súhlasil, že bude naďalej podporovať Pakistan pri prekonávaní dôsledkov vírusu. K tomuto porozumeniu dospeli zástupcovia krajín počas nedávnej návštevy pakistanského ministra zahraničia Šáha Mahmúda Kurajšího v Číne.

18:45 Nosenie rúšok bude od piatku povinné v celom Paríži a na jeho vnútorných predmestiach. Televízii BFM to vo štvrtok povedala zástupkyňa primátora Anne Souyrisová. Povinné nosenie rúšok nadobudne účinnosť o 08.00 h SELČ. Táto povinnosť sa bude podľa agentúry DPA vzťahovať i na cyklistov, motorkárov a používateľov kolobežiek, či elektrických kolobežiek, ktorí mali doteraz výnimku.

18:26 Futbalista Carles Perez z AS Rím je druhý hráč klubu, ktorého pozitívne testovali na koronavírus. Pred Perezom mal pozitívny výsledok brankár Antonio Mirante. Španielsky útočník na instagrame napísal, že sa cíti dobre a nemá žiadne príznaky. Začiatok novej sezóny Serie A je naplánovaný na 19. septembra.

18:03 Šéf úradu maďarskej vlády Gergely Gulyás a jeho zástupca Balázs Orbán sú v domácej karanténe. Obaja sa totiž stretli s predstaviteľom vládnucej strany Fidesz, ktorého pozitívne testovali na nový druh koronavírusu. Gergely Gulyás a Balázsom Orbánom sa totiž nedávno zúčastnili na záhradnej párty, na ktorú prišiel aj šéf komunikačného oddelenia Fideszu István Hollik. Tomu neskôr potvrdili pozitívny výsledok testu na koronavírus SARS-CoV-2.

17:22 Európska komisia vo štvrtok oznámila, že EÚ podpísala s britskou farmaceutickou spoločnosťou AstraZeneca dohodu o dodávke 400 miliónov dávok potenciálnej vakcíny proti ochoreniu COVID-19.

16:45 V Brazílii počas uplynulého dňa pribudlo 47 161 prípadov nákazy novým koronavírusom a ďalších 1086 pacientov tam v súvislosti s ochorením covid-19 zomrelo. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo brazílske ministerstvo zdravotníctva.

16:34 Študenti už budúci týždeň zasadnú do školských lavíc. Niektorí budú začiatkom budúceho týždňa cestovať na internáty. Prepravcovia sa preto pripravujú na nápor ľudí. Upozorňujú ale, že počas cestovania je dôležité dodržiavať opatrenia nariadené hygienikom.

16:14 V súvislosti s minulotýždňovým zistením niekoľkých pozitívne testovaných zamestnancov na Covid-19 na Úrade Trnavského samosprávneho kraja i v prevádzkach siete občerstvenia McDonald's v Trnave boli výsledky testov ďalších pracovníkov negatívne. Informovali o tom zástupcovia oboch subjektov.

16:12 Kto môže byť superšíriteľom koronavírusu? "Ide o človeka s vysokou nákazlivosťou a schopnosťou rozšírenia prenosnej choroby na veľký počet ľudí," píše ministerstvo zdravotníctva na svojom Facebooku. Prečítajte si, čím sa vyznačujú superšíritelia.

16:02 Manuál pre dištančnú výučbu odporúča, aby si školy dopredu pripravili informácie o tom, ako sa taká výučba uskutočňuje. Informovalo o tom Ministerstvo školstva. Stručný manuál na prípravu vzdelávania v školskom roku 2020/2021 nájdu riaditelia a učitelia na stránke ministerstva. Dokument by mal pedagógom pomôcť nastaviť nutné opatrenia pre prípad prechodu jednej alebo viacerých tried na dištančnú formu vzdelávania.

15:50 Pozrite si bližšie informácie o prípadoch nákazy v Bratislavskom kraji, ktoré zverejnil Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava. "Vo väčšine ide o importované prípady cudzincov najmä z Ukrajiny a osoby, ktoré sa zaregistrovali cez portál korona.gov.sk po príchode zo zahraničia," uvádza úrad.

15:32 Povinnosť nosenia rúška je kontrolovaná a nie je možné ju obísť. Vo svojom profile na sociálnej sieti to uvádza Polícia SR. Zároveň upozorňuje na status zverejnený na Facebooku pod menom Alexandra Kovacicova Purlantov, ktorý radí, ako tieto pravidla nedodržiavať. Podľa polície, ak sa budú ľudia riadiť daným statusom, môžu si spôsobiť problémy.

15:10 Americká klenotnícka spoločnosť Tiffany oznámila za 2. kvartál súčasného obchodného roka pokles čistého zisku o viac než 76 %. Je to dôsledok pandémie, ktorá spôsobila aj zatvorenie veľkého počtu obchodov s klenotmi.

15:01 Zvýšiť informovanosť o existencii a dôsledkoch konšpiračných teórií spojených s pandémiou ochorenia Covid-19 je cieľom vizuálneho edukačného programu, ktorý spustila organizácia UNESCO spolu s Európskou komisiou, Twitterom a Svetovým židovským kongresom.

14:38 Prvá etapa laboratórnych testov rakúskej biotechnologickej spoločnosti Marinomed potvrdila, že látka karegénan, používaná v nosových sprejoch na liečbu prechladnutia alebo chrípky, je taktiež účinná v ochrane proti infekcii koronavírusom. Aktívna látka karegénan sa získava z červených rias. Spoločnosť ju využíva vo svojich nosových sprejoch na liečbu rôznych vírusových ochorení, akými sú napríklad prechladnutie alebo chrípka.

14:18 Ochorenie Covid-19 môže zvyšovať riziko cievnych mozgových príhod, a to aj u mladších, inak zdravých jedincov. Vyplýva to z článku v britskom vedeckom žurnále The Lancet. Národný ústav srdcových a cievnych chorôb na Slovensku uviedol, že podobné trendy vo svojich zdravotníckych zariadeniach zatiaľ neeviduje, nemali ani jedného pacienta s akútnou ischemickou CMP, u ktorého by sa potvrdilo ochorenie Covid-19.

14:01 Pozrite si bližšie informácie o nových prípadoch nákazy, ktoré zverejnil Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky na sociálnej sieti.

13:40 Letecký sektor patrí medzi najviac zasiahnuté odvetvia aktuálnej koronakrízy. Podľa dostupných odhadov potrvá medzinárodnej preprave tri až štyri roky, dokým sa dostane na predkrízovú úroveň.

13:25 Bratislavský mestský poslanec Adam Berka, ktorého pozitívne testovali na ochorenie COVID-19, ponúkol, že odstúpi z mestského poslaneckého klubu Team Vallo. Potvrdila to hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová s tým, že jeho ponuku akceptovali.

13:01 Afrika za uplynulý týždeň zaznamenala 20-percentný pokles v počte potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom. Uviedol to šéf Afrického centra pre kontrolu a prevenciu chorôb John Nkengasong. Upozornil však, že ešte nemôžu "ísť domov a oslavovať koniec pandémie". Dodal, že testovanie a ďalšie snahy na zastavenie šírenia vírusu naďalej pokračujú.

12:24 Francúzsky premiér Jean Castex oznámil, že požiadal políciu o vypracovanie nariadenia, na základe ktorého bude nosenie rúška povinné na vonkajších priestranstvách všade v Paríži a na jeho bližších predmestiach. Opatrenia je "naliehavé", povedal Castex na tlačovej konferencii. Nastáva totiž náročné obdobie, keď sa obyvatelia po letných dovolenkách vracajú na pracoviská a do škôl.

12:20 Nové prípady vysokým tempom pribúdajú aj v Nemecku. Za včerajšok úrady evidujú ďalších 1500 infikovaných. Vláda sa chystá razantnejšie zakročiť proti ľuďom, ktorí odmietajú nosiť rúška.

12:16 V Slovinsku zaznamenali za stredu 33 pozitívnych testov na koronavírus z 1299 urobených, uviedla vláda na Twitteri. V nemocnici je hospitalizovaných 23 ľudí, o troch viac než v predchádzajúci deň, ale nikto nie je na jednotke intenzívnej starostlivosti.

11:45 "Epidemiológovia v regiónoch naďalej aktívne vyhľadávajú kontakty pozitívnych osôb, nariaďujú domácu izoláciu, zabezpečujú testovanie na ochorenie COVID-19 a všetky náležité protiepidemické opatrenia. Zároveň sa odber klinických vzoriek na ochorenie COVID-19 realizuje aj u suspektných osôb, osôb vracajúcich sa z rizikových krajín a ďalších iných osôb indikovaných na testovanie," uviedla hovorkyňa ÚVZ.

11:40 Nové prípady ochorenia Covid-19 sú zväčša aktívne dohľadanými kontaktmi potvrdených prípadov zo známych, podchytených ohnísk nákazy a importy zo zahraničia. Informovala o tom hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Daša Račková s tým, že v niektorých prípadoch sa ešte aktuálne uskutočňuje epidemiologické vyšetrovanie.

11:16 Nemecká kancelárka Angela Merkelová a lídri 16 spolkových krajín sa dohodli na sprísnení koronavírusových obmedzení, keďže v krajine narastajú počty nakazených. Ukazuje to náčrt dohody, o ktorej informovala tlačová agentúra AFP. Nové obmedzenia, ktoré majú byť oficiálne schválené už počas štvrtkového rokovania s Merkelovou, budú platiť celoštátne.

11:12 Na september by sme si nemali plánovať cestu do zahraničia. Je totiž pravdepodobné, že mapa rizikových krajín sa bude meniť a na zoznam nebezpečných štátov pribudnú ďalšie. O tom aj o ďalšom možnom sprísnení opatrení proti koronavírusu rokuje konzílium odborníkov.

11:01 Slováci sa od soboty 29. augusta do 28. septembra nedostanú na Ukrajinu. Tá totiž zaviedla pre cudzincov na toto obdobie zákaz vstupu. Informuje o tom ministerstvo zahraničných vecí na svojej webovej stránke.

10:50 Nemecké firmy zmierňujú svoje plány v oblasti prepúšťania zamestnancov. Index zamestnanosti, ktorý zostavuje inštitútu Ifo, v auguste posilnil na 95,4 bodu z júlových 93,2 bodu. Po vlne rušenia pracovných miest v predchádzajúcich mesiacoch nastupujú prvé signály zvyšovania ich počtu, uviedol inštitút vo štvrtok.

10:30 Pozrite si správy o výsledkoch nového testovania z vysielania TA3 po 10. hodine.

10:22 V Maďarsku pribudlo za uplynulých 24 hodín 91 potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Na ochorenie Covid-19 spôsobované týmto vírusom nezomrel za posledný deň nikto, uviedol vo štvrtok vládny informačný server koronavirus.gov.hu.

10:20 Rusko zaznamenalo vo štvrtok 4711 nových prípadov nákazy koronavírusom a 121 súvisiacich úmrtí za posledných 24 hodín. Celkový počet nakazených stúpol na 975.576. Chorobe COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, dosiaľ podľahlo 16.804 pacientov, čo predstavuje z 1,72 percenta z celkového počtu infikovaných.

10:12 Počas domácej izolácie v súvislosti s ochorením Covid-19 nemožno opustiť miesto pobytu. V prípade bytového domu však možno rešpektovať nutné a krátke opustenie priestorov, kde sa izolácia uskutočňuje.

10:07 Vyliečilo sa 14 nových pacientov, celkovo ich počet stúpol na 2206. Máme  51 hospitalizovaných pacientov s potvrdeným ochorením Covid-19. Siedmi sú na JIS, štyria sú na pľúcnej ventilácii.

10:01 Suverénne najviac prípadov nákazy opäť zaznamenala Bratislava, ktorá má 22 infikovaných. Okresy Ilava, Michalovce a Poprad evidujú šiestich nakazených, Stará Ľubovňa a Trenčín piatich. V Žiline pribudli štyri prípady nákazy. Tri zaznamenali v okresoch Bardejov, Dunajská Streda, Nitra, Prešov a Prievidza.

V okresoch Kežmarok, Košice, Liptovský Mikuláš, Malacky, Pezinok, Vranov nad Topľou pribudli dvaja nakazení. Jeden nový prípad evidujú okresy Banská Bystrica, Brezno, Čadca, Dolný Kubín, Považská Bystrica, Sabinov, Senec, Šaľa a Trnava.

10:00 Na Slovensku pribudlo 90 nových prípadov nákazy. Celkovo od začiatku pandémie evidujeme 3626 pozitívne testovaných na nový koronavírus. Počas uplynulého dňa urobili spolu 3636 testov. Nepribudlo žiadne ďalšie úmrtie. Informovalo o tom na svojej stránke Národné centrum zdravotníckych informácií.

9:45 Ukrajina zaznamenala za posledných 24 hodín najvyšší denný počet úmrtí v dôsledku infekcie novým typom koronavírusu, informovala agentúra UNIAN s odvolaním sa na údaje Systému monitorovania epidémie koronavírusu Rady národnej bezpečnosti a obrany.

9:34 Juhokórejský parlament vo štvrtok zatvorili a skupina zákonodarcov išla do karantény. V krajine zároveň zaznamenali vyše 400 nových prípadov nákazy koronavírusom. Južná Kórea zažila jednu z najhorších skorých fáz pandémie mimo pevninskej Číny, potom dostala šírenie koronavírusu všeobecne pod kontrolu, a to vďaka dôkladnému vyhľadávaniu nakazených a testovaniu. Teraz však krajina znova zápasí s viacerými zhlukmi prípadov nákazy, spájaných s protestantskými kostolmi.

9:20 Epidemiologička Mária Avdičová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici vysvetlila, ako odborní pracovníci RÚVZ komunikujú s ľuďmi, ktorí majú pozitívny test na ochorenie Covid-19. Informácie zverejnil na Facebooku Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky.

9:15 V priebehu stredy pribudlo v Česku 399 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom, uviedlo tamojšie ministerstvo zdravotníctva. V nemocniciach je celkovo 130 nakazených. Aktívnych prípadov je 5579. Urobili 8522 testov. Od začiatku pandémie v krajine testy potvrdili spolu 22 951 infikovaných, celkový počet úmrtí je 418.

9:00 Predsedníčke Európskej komisie Ursule von der Leyenovej odovzdal svoju rezignáciu.

8:30 Švajčiarska ekonomika v 2. kvartáli rekordne klesla. Dôvodom bola pandémia, ktorá výrazne obmedzila ekonomickú aktivitu. Hrubý domáci produkt za tri mesiace od apríla do júna medzikvartálne padol o 8,2 % po znížení o 2,5 % v predchádzajúcom štvrťroku, uviedol švajčiarsky štátny sekretariát pre hospodárske záležitosti SECO. To bol najprudší pokles švajčiarskej ekonomiky od začiatku merania týchto údajov v roku 1980. Ekonómovia počítali s kvartálnou kontrakciou o 8,6 %.

Ekonómovia počítali s kvartálnou kontrakciou o 8,6 %.

8:00 Odmeny za prácu v rizikovom prostredí, v tzv. prvej línii, počas pandémie sa budú v rezorte vnútra týkať vyše 10.500 zamestnancov. Obdržať by ich mali vo výplatnom termíne v mesiaci september, prípadne október. Finančný balík je momentálne v štádiu riešenia, uviedol tlačový odbor ministerstva vnútra.

7:30 Ako sa darí slovenským hokejistom?

7:00 Mestá a obce by mali v septembri rátať so zvýšenými nákladmi na školy. Veľkú položku budú tvoriť príplatky pre pracovníkov. Tí budú mať viac práce pri výdaji stravy, dezinfekcii priestorov aj v školských družinách. Samosprávy od ministerstva školstva žiadajú, aby bol manuál pre začiatok školského roka jasnejší.

6:30 Na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu reaguje aj minister zdravotníctva. Ľuďom neodporúča plánovať si na september dovolenky v zahraničí. Odborníci totiž budú aktualizovať zoznam takzvaných nebezpečných krajín. Ide len o jedno z opatrení, ktoré má zajtra predstaviť konzílium epidemiológov. Posilniť sa má aj kontrolovanie nosenia rúšok.

6:00 Udalosti sme s vami sledovali aj včera, pozrite si súhrn.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok