Projekt novej autobusovej stanice v Bratislave je v ďalšej fáze

TA3 TASR
22.1.2018 10:50

Asanačné práce na mieste starej autobusovej stanice na Mlynských nivách v Bratislave, ktoré začali v októbri minulého roka, sú dokončené. Rozobratá bola už aj budova čerpacej stanice. Projekt Stanica Nivy za 345 miliónov eur, ktorého výsledkom bude nová autobusová stanica, tak prechádza do ďalšej fázy. Potvrdila to hovorkyňa developera HB Reavis Martina Jamrichová.

Projekt novej autobusovej stanice v Bratislave je v ďalšej fáze
SITA/Diana Černáková

Aktuálne na mieste prebiehajú výkopové práce, odvoz zeminy, zabezpečenie stavebnej jamy ako aj stavba oplotenia pri budove Zboru väzenskej a justičnej stráže. "Dokončuje sa rozoberanie betónových plôch stanice s následným odvozom materiálu. Na mieste stavby Nivy Tower pokračuje montáž výstuží a betónovanie základovej dosky veže. Všetky práce idú podľa plánu," priblížila Jamrichová.

Novú autobusovú stanicu na Mlynských nivách plánuje HB Reavis otvoriť v roku 2020. Bude kombináciou medzinárodného autobusového terminálu, nákupného centra, tržnice a výškovej administratívnej budovy. Výstavba projektu Stanica Nivy, ktorý má celkovo stáť 345 miliónov eur, sa začala v máji 2017 prácami na administratívnej budove Nivy Tower. Do obnovy dopravnej a technickej infraštruktúry v okolí plánuje developer investovať 24 miliónov eur.

Funkciu doterajšej autobusovej stanice na Mlynských nivách nahradila od začiatku októbra 2017 náhradná autobusová stanica na Bottovej ulici v Bratislave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok