Černák priznal množstvo vrážd, pykať bude i jeho pravá ruka

TA3 TASR
11.8.2020 12:30

Okresný súd v Banskej Bystrici schválil dohodu o vine a treste, ktorú bývalý bos banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák uzatvoril na Okresnej prokuratúre v Martine koncom vlaňajšieho roka. Na základe nej sa priznal k 16 starším skutkom, z toho 14 vraždám. Od uloženia trestu sa upustilo, keďže si odpykáva doživotný trest odňatia slobody s možnosťou podmienečného prepustenia.

Súd schválil aj dohodu o vine a treste, ktorú Miloš Kaštan, niekdajšia pravá ruka Černáka, uzatvoril na Okresnej prokuratúre v Martine koncom vlaňajšieho roka. Priznal svoj podiel viny na šiestich starších skutkoch aj vraždách z 90. rokov. Odpyká si súhrnný nepodmienečný trest 20 rokov a jeden mesiac. 

Ani jeden z nich sa na verejnom zasadnutí osobne nezúčastnil. Senát sa s nimi spojil pomocou videokonferenčného hovoru. Prokurátor čítal návrh dohody pre oboch takmer dve hodiny. V súdnej sieni sedeli aj viacerí príbuzní obetí. "Hanbím sa za skutky, ktoré som spáchal. Poškodeným sa ospravedlňujem," uviedol z väzenia v Leopoldove prostredníctvom obrazovky Černák. "Ospravedlňujem sa poškodeným a širokej verejnosti, je mi ľúto, čoho som sa v minulosti dopustil," povedal Kaštan, ktorého preradili do väzenia s najvyšším stupňom stráženia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok