Ohnisko nákazy na hornej Nitre. Covid-19 našli vo firme Kovyt

TA3 TASR
3.8.2020 14:51

Hygienici objavili v jednej z firiem v Bánovciach nad Bebravou nové ohnisko nákazy Covidu-19. Vo firme Kovyt bolo pozitívne testovaných 12 osôb, hygienici nariadili zamestnancom karanténu.

Informáciu potvrdila regionálna hygienička Ľudmila Bučková. "Ide o nové ohnisko nákazy z minulého týždňa. V súvislosti s lokálnou epidémiou sme otestovali približne 120 ľudí. Testovali sme všetkých stálych zamestnancov, ktorých je 110, ako i živnostníkov," povedala Bučková. Hygienici podľa nej zatiaľ nedokážu presne určiť, odkiaľ nákaza prišla.

"Všetkým zamestnancom sme nariadili karanténu, a to do doby ďalšieho negatívneho testovania. Závod je tak v súčasnosti zatvorený. Naďalej vyhľadávame kontakty pozitívne testovaných," priblížila. V súvislosti so šírením nákazy novým koronavírusom sa v okrese a v meste sprísnili opatrenia. Tie už prijal krízový štáb v Bánovciach nad Bebravou.

"Odporučili sme zakázať hromadné kultúrno-spoločenské akcie, aby sme minimalizovali sociálny kontakt. Zároveň sa zvýšila dezinfekcia na určitých miestach, kde je zvýšený počet ľudí. Apelovali sme i na podnikateľov, aby si neorganizovali voľnočasové akcie," dodala Bučková. O tom, že koronavírus je vo firme Kovyt, informovali tvnoviny.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok