Rakúska obec hlási desiatky nakazených zamestnancov hotelov

TA3 TASR
28.7.2020 07:15

V turisticky vyhľadávanej hornorakúskej obci St. Wolfgang im Salzkammergut zaznamenali 62 prípadov nákazy koronavírusom, ktorá sa rozšírila medzi zamestnancami tamojších hotelov.

Nákaza postihla 17 hotelov

Na výsledky testov čaká ešte 38 osôb. Celkovo bolo vykonaných 1183 testov. Nákaza koronavírusu postihla v obci St. Wolfgang dosiaľ celkovo 17 hotelov a jeden obchod. Infekcia sa rozšírila aj v jednom z hostincov a na kúpalisku v meste Ried/St. Gilgen v Salzbursku a v hostinci v meste Stobl.

Symptómy súvisiace s koronavírusovým ochorením sa začali prejavovať u jednej z hotelových pracovníčok v meste St. Wolfgang minulý utorok. Ešte v ten istý deň ju otestovali a v stredu ráno bol krízový štáb informovaný o pozitívnom výsledku. Následne spustili tamojší zdravotníci rozsiahle testovanie a dohľadali aj kontakty jednotlivých ľudí. Informácie o ohnisku nakazených sa na verejnosť však dostali až v piatok, keď tam evidovali osem potvrdených prípadov. Aktuálne je možné vychádzať z toho, že ohnisko nákazy je ohraničené, povedali na tlačovej konferencii členovia krízového štábu Carmen Breitwieserová a Tilman Königswieser.

O zavedení karantény neuvažujú

Rakúsky minister vnútra Karl Nehammer v pondelok na okraj tlačovej konferencie v Salzburgu uviedol, že v St. Wolfgangu či v jeho jednotlivých častiach sa o zavedeniu karantény neuvažuje, píše rakúska stanica ORF. Dôvodom je podľa Nehammerových slov to, že tamojšie úrady dokázali toto ohnisko nákazy rýchlo identifikovať a ľudí izolovali. Takisto sa nepočíta ani s uzatvorením zasiahnutých prevádzok. Cieľom je vyhnúť sa celoplošným opatreniam, vysvetlil.

Poradkyňa krajinskej vlády pre oblasť zdravotníctva Christine Haberlanderová zdôraznila, že skôr než o to, aký počet prípadov nakazených evidujú, ide o to, aby bolo možné odhaliť reťazce nákazy. Z tohto hľadiska je situácia pod kontrolou, uviedla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok