Do karantény poslali stovky ľudí, bitúnok ochromila nákaza

TA3 TASR
15.7.2020 22:23

Viac ako 240 pracovníkov jedného z bitúnkov v Dolnom Rakúsku muselo ísť do karantény po tom, čo tam bolo na nový koronavírus pozitívne testovaných najmenej 34 ľudí.

Do karantény poslali stovky ľudí, bitúnok ochromila nákaza
TASR ilustračné

Po tom, čo sa symptómy ochorenia COVID-19 objavili u jedného z pracovníkov bitúnku v meste Eggenburg ležiaceho neďaleko hraníc s Českom, testom sa podrobili všetci jeho kolegovia. Na výsledky čaká ešte 40 ľudí. Rakúsko začalo s rozsiahlym testovaním v mäsospracujúcom priemysle po tom, čo sa koronavírusom v júni nakazilo približne 1400 zamestnancov bitúnku spoločnosti Tönnies Holding v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.

Začiatkom júla evidovali zhruba dve desiatky ľudí nakazených koronavírusom aj na bitúnkoch v Hornom Rakúsku. V Rakúsku počas júla každý deň pribudlo okolo 100 nových prípadov nákazy, z ktorých časť súvisí s náboženskými podujatiami či s ľuďmi, ktorí sa vrátili zo zahraničia.

Rakúsko eviduje podľa údajov ministerstva zdravotníctva aktuálne 1269 aktívnych prípadov nákazy, z toho 520 zaznamenali v Hornom Rakúsku a viac ako 400 vo Viedni. V nemocniciach je hospitalizovaných 96 pacientov, desať leží na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Celkovo sa tam doposiaľ infikovalo 19.154 osôb a 740 na komplikácie súvisiace s ochorením COVID-19 zomrelo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok