Zadržali exšéfa finančnej jednotky z kauzy lustrovania novinárov

TA3 TASR SITA
24.6.2020 11:40

Polícia zadržala a obvinila bývalého riaditeľa spravodajskej jednotky finančnej polície Pavla Vorobjova. Ten je podozrivým v kauze nezákonného lustrovania novinárov, medzi ktorými bol aj Ján Kuciak.

Obvinili ho zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a čelí aj obvineniu z neoprávneného nakladania s osobnými údajmi v súvislosti s lustrovaním ďalších osôb, ktoré nie sú z novinárskej obce. Informovala o tom Petra Friese z tlačového odboru Ministerstva vnútra.

V súčasnosti vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony. Aby nedošlo k zmareniu vykonávaného vyšetrovania, nie je v súčasnosti možné poskytnúť v tejto veci žiadne bližšie informácie. V trestnom konaní vedenom pre neoprávnené lustrácie novinárov vystupuje 168 poškodených. Z toho je 28 novinárov a 140 iných osôb. 

"Boli prijaté mnohé opatrenia k tomu, aby tie lustrácie nemohli byť robené len tak svojvoľne a aby ich niekto nemohol vykonávať spôsobom, akým to robil Pavol V.", uviedol k zadržaniu minister vnútra Roman Mikulec.

V trestnom konaní vedenom pre neoprávnené lustrácie novinárov vystupuje 168 poškodených. Z toho je 28 novinárov a 140 iných osôb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok