Fico bol vypovedať na NAKA. Má ísť o nahrávku Gorily od Trnku

TA3 TASR
10.6.2020 12:07

Predseda Smeru-SD Robert Fico bol v stredu vypovedať ako svedok na Národnej kriminálnej agentúre v budove Prezídia Policajného zboru SR. Fico mal vypovedať v súvislosti s nahrávkou Gorila.

Fico bol vypovedať na NAKA. Má ísť o nahrávku Gorily od Trnku
TASR/Milan Kapusta

"NAKA vykonala dnes procesné úkony v prípade zneužitia právomoci verejného činiteľa. Jedným z úkonov bol aj výsluch jedného zo svedkov," uviedol hovorca Prezídia PZ SR Michal Slivka. Na vypovedanie Fica na NAKA upozornil portál sme.sk.

Podľa informácií TASR, Fico vypovedal v súvislosti s nahrávkou Gorila, ktorú mu mal púšťať bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka. Ukážku z Gorily mu mal pustiť ešte v roku 2008. Bolo to na stretnutí na Úrade vlády, na ktorom bol aj súčasný generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Čižnár na tlačovej konferencii začiatkom februára 2019 priznal, že mu Trnka pustil nahrávku, ktorá pochádzala zo spisu Gorila. Trnka vtedy chodil s notebookom po viacerých miestach Slovenska.

V byte na Vazovovej ulici bol Fico podľa spisu Gorila ešte v marci 2006. Na pitie si vypýtal kokakolu a s finančníkom Jaroslavom Haščákom hovoril o politike aj o biznise. Fico zverejnenie takejto informácie viackrát označil za útok proti nemu a opakovane pripomínal, že celá kauza Gorila je kauza druhej vlády expremiéra Mikuláša Dzurindu. Nahrávku Gorily v roku 2018 zaistil policajný tím, ktorý vyšetroval vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok