Jankovská definitívne končí, z väzby sa vzdala funkcie sudkyne

TA3 SITA
5.6.2020 12:22

Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská, ktorá je momentálne vo väzbe, sa vzdala funkcie sudkyne. Oznámila to v liste adresovanom Kancelárii prezidentky SR. Potvrdil to hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Bývalú štátnu tajomníčku zadržali spolu s ďalšími 12 sudcami počas policajnej akcie Búrka, pričom jej pre obvinenia z korupcie hrozilo päť až dvanásť rokov odňatia slobody. Trestná námestníčka generálnej prokuratúry Viera Kováčiková však v uplynulých dňoch vyhlásila, že v rozhodnutí o sťažnosti obvinených v kauze Búrka by Jankovská mohla vyviaznuť s výrazne nižším trestom. Podľa Kováčikovej by totiž nemusela spáchať trestný čin ako verejný činiteľ, ale mohlo by ísť „len o nepriamu korupciu“. Trest by sa tak mohol pohybovať v rozmedzí dva až päť rokov.

Monika Jankovská ešte minulý rok rezignovala z postu štátnej tajomníčky pre zverejnenú komunikáciu s viacnásobne stíhaným Marianom Kočnerom. Jankovská však autenticitu tejto komunikácie i akékoľvek kontakty s obžalovaným odmieta. Ozrejmila, že funkcie štátnej tajomníčky sa vzdáva pod tlakom, ktorý sa dotýka jej rodiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok