Veríte v zázraky? Médiá reagujú na prekvapivé víťazstvo Slovákov

TA3 SITA
29.12.2017 09:59

Na šokujúce víťazstvo slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov 3:2 nad favorizovaným výberom USA v Buffale reagovali aj svetové médiá.

Veríte v zázraky? Médiá reagujú na prekvapivé víťazstvo Slovákov
SITA/AP

Kanadský Toronto Sun píše o totálnom šoku: „Veríte v zázraky? Prvý prišiel na juniorskom svetovom šampionáte v Buffale na úkor domácich Američanov. O totálny šok sa postarali Slováci, ktorí obhajcov titulu zdolali 3:2.“ Washington Post (USA): konštatuje, že „Slovensko gólom v závere zarmútilo Spojené štáty.“

IIHF.com si všíma najmä Bučekov výkon: „Buček majstrovsky omráčil Američanov.“ Český hokej.cz: „Senzácia pre Slovákov, zdolali obhajcov zlata Američanov!“ Aftonbladet.se: "Američania prestrieľali Slovákov v pomere 45:25, dramatický záver však patril súperovi, ktorý zvíťazil 3:2." USA Today (USA): "Slováci zdolali USA, rozhodol Samuel Buček. Prešiel okolo troch brániacich hráčov, obišiel bránku a dorážkou prekonal Wolla."

Idnes.cz: "Slováci zdolali USA 3:2. Rozhodol o tom v čase 57:52 útočník Samuel Buček, predtým dvakrát skóroval Filip Krivošík. Američania mali streleckú prevahu, ale Romana Durného prekonali len dvakrát. Slováci zdolali americkú dvadsiatku prvýkrát od januára 2009, keď proti nej uspeli vo štvrťfinále MS v Kanade."

Bučeka ospevujú vo Švédsku aj Fínsku. Aftonbladet (Švéd.) : „Veľká senzácia, Američania po veľkej dráme prehrali so Slovákmi. Rozhodol Samuel Buček po nádhernom sóle.“ Iltalehti (Fín.): "Šou jedného muža a pokorení Američania. Zápas USA - Slovensko ukončil veľkolepo Samuel Buček, keď si obišiel domácich hráčov aj bránku a bekhendom rozhodol."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok