Dankov šachový turnaj mal úspech, víťazom sa stal tím študentov

TA3 SITA
19.12.2017 20:31

Aj 66-ročný bývalý majster sveta Anatolij Karpov bol súčasťou 1. ročníka vianočného šachového turnaja predsedu národnej rady Andreja Danka, súčasný poslanec ruskej Dumy prijal jeho pozvanie do hlavného mesta Slovenska.

Dankov šachový turnaj mal úspech, víťazom sa stal tím študentov
SITA/Branislav Bibel

V historickej budove NR SR na Župnom námestí a na Bratislavskom hrade súperili šachisti v štyroch kategóriách - deti, študenti, seniori a politici a známe osobnosti. Absolútnym víťazom turnaja sa stal tím študentov. Slávnostnou bodkou za podujatím bola exhibičná simultánna hra, kde si predseda parlamentu Andrej Danko zmeral sily so samotným ruským veľmajstrom Anatolijom Karpovom, partia sa uskutočnila na Bratislavskom hrade.

Myšlienku utvoriť na Slovensku novú predvianočnú tradíciu ocenil spomenutý mnohonásobný svetový šampión. "Teší ma, že sa to pánovi predsedovi Národnej rady podarilo. Dúfam, že sa tu o rok opäť zídeme. A veľmi som privítal aj nápad vytvoriť na Slovensku novú šachovú školu,“ skonštatoval Anatolij Karpov.

Iniciátor myšlienky Andrej Danko bol s premiérovým ročníkom nadmieru spokojný. "Teší ma, že ste dnes prišli. Obzvlášť rád vidím deti a mládež, ktorí majú vzťah k tomuto najdžentlmenskejšiemu športu. Verím, že šach získa na Slovensku opäť svoju popularitu a toto podujatie sa stane milou predvianočnou tradíciou,“ vyjadril sa predseda NR SR Andrej Danko v tlačovej správe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok