Fico naznačil, koho by mohol podporiť v prezidentských voľbách

TA3 TASR SITA
13.12.2017 14:14

Smer by mohol za prezidentského kandidáta podporiť Miroslava Lajčáka, súčasného ministra zahraničných vecí a úradujúceho predsedu Valného zhromaždenia OSN. Povedal to premiér Robert Fico v rozhovore pre týždenník Plus sedem dní. Táto otázka ešte nie je na stole, reagoval Lajčák.

Fico naznačil, koho by mohol podporiť v prezidentských voľbách
SITA/Jozef Jakubčo

Lajčák ako silný kandidát

"Sú ľudia v Smere-SD alebo spojení so Smerom-SD, ktorí na verejnosti nie sú vnímaní až tak stranícky... Osobne vnímam napríklad Mira Lajčáka ako veľmi silného človeka, ktorý by mal právo uchádzať sa o takúto pozíciu," povedal Fico pre týždenník.

Premiér tiež uviedol, že "si nie je istý, či má byť Smer-SD štvrtýkrát vo vláde, lebo by to stranu mohlo zničiťDiskutujeme o tom, či máme za každú cenu bojovať o pozíciu v novej vláde, pretože účasť Smeru-SD vo štvrtej vláde po sebe by mohla mať pre stranu devastujúce účinky," priznal Fico s tým, či možno nezaujať pozíciu silnej opozície, ktorá sa znovu nadýchne a ponúkne nové kádre.

Premiér nedávno potvrdil, že za prezidenta kandidovať nebude. Súčasný prezident SR Andrej Kiska zverejní rozhodnutie o tom, či bude opätovne kandidovať na túto funkciu, najneskôr do septembra 2018.

Lajčák: Riešim to, čo mám tu a teraz

Lajčák si váži, že sa jeho meno spomína v súvislosti s možnou kandidatúrou na prezidenta, ale momentálne má na práci iné veci. Povedal to po rokovaní vlády pre novinárov. Na otázku, či si vie predstaviť, že by za prezidenta kandidoval, Lajčák odpovedal „nepredstavujem si to“.

Na otázku, či už o tom počul, Lajčák povedal, že už o tom čítal, váži si, že sa jeho meno v tejto súvislosti spomína, ale s premiérom Robertom Ficom to neriešil. „Riešim to, čo mám tu a teraz. Teraz mám dve dôležité funkcie, neriešim takúto otázku,“ povedal ďalej Lajčák s tým, že je predčasné o takom niečom hovoriť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok