Fico nebude kandidovať za prezidenta. Sľúbil to na zdravie syna

TA3 SITA TASR
8.12.2017 12:49

Predseda Smeru-SD a premiér Robert Fico nebude v roku 2019 kandidovať na prezidenta. Sľúbil to dokonca na zdravie svojho syna.

"Vyhlasujem to na zdravie môjho syna. A viete, že ja držím slovo. Nebudem kandidovať na prezidenta SR," deklaroval. Na otázku, ako je to s držaním slova, keďže hovoril, že v roku 2014 už v politike nebude, odvetil, že v politike bude dovtedy, kým bude o jeho službu vo verejnosti záujem. "Smer-SD je najúspešnejší politický projekt v dejinách moderného Slovenska. Naša legitímna ambícia je vyhrať ďalšie parlamentné voľby a pokiaľ možno, zostavovať vládu," povedal.

Fico neočakával, že v roku 2017 bude v politike a myslel si, že erózia pôjde rýchlejšie. "Necháme to na voličoch," odkázal.


Na margo neúspešnej prezidentskej kandidatúry z roku 2014 poznamenal, že bola politická chyba uchádzať sa o post hlavy štátu z funkcie premiéra. Kandidovať na post prezidenta z pozície predsedu vlády je vraj nemožné. "Moji voliči mi hovoria, že ma nevolili, lebo chceli, aby som zostal predsedom vlády. V roku 2019 bez ohľadu na to, kde budem a čo bude, sa nebudem uchádzať o post prezidenta. Na hľadanie kandidáta ešte máme čas," uzavrel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok