Videá a fotografie, ktoré zachytili mohutný výbuch pri hraniciach

TA3 SITA
12.12.2017 12:47

Množstvo Slovákov na Záhorí ale aj na okraji Bratislavy vystrašil výbuch, ktorý sa odohral v rakúskej pohraničnej obci Baumgarten an der March. Vybuchol tam plynový terminál a táto udalosť si vyžiadala mŕtveho i zranených. Explóziu, ktorú nasledovali mohutné plamene a dym, zachytilo množstvo ľudí. Prinášame vám výber videí a fotografií nešťastia.

Videá a fotografie, ktoré zachytili mohutný výbuch pri hraniciach
Twitter.com/@G_H_Fischer

Pri rakúskej obci Baumgarten an der March neďaleko hraníc so Slovenskom v utorok ráno vybuchol plynový terminál. Zahynul pri ňom jeden muž a 18 ľudí utrpelo zranenia, päť z nich vážne.

Podľa štátnej kriminálnej polície bola spúšťačom explózie, ktorá sa stala približne o 9:00, technická príčina. Oblasť okolo obce a neďalekého mesta Marchegg je uzavretá.

Spoločnosť OMV, ktorá zariadenie spravuje, potvrdila, že výbuch nastal v plynovom rozbočovači. Podľa hovorcu hasičov Franza Respergera explodoval plynovod, ktorý sa nachádzal pod zemou. Výbuch spôsobil požiar, ktorý zachvátil šesť budov a niekoľko automobilov. Hasiči ho však až na menšie ohne dostali pod kontrolu.

Incident už vyšetruje polícia, ktorá do oblasti nasadila aj vrtuľník. Ako neskôr informovala na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter, situáciu má už pod kontrolou. Na mieste zasahuje 14 požiarnych jednotiek, ktoré si pri hasení ohňa pomáhali vodnými delami, ako aj záchranári s 10 sanitkami a dvoma vrtuľníkmi. Jedného zo zranených previezli letecky s popáleninami do nemocnice vo Viedni.

Stanica plynu pri Baumgartene je najväčším miestom pre import zemného plynu v Rakúsku, pričom sa z nej čerpá plyn z Ruska či Nórska. Zariadenie je v dôsledku incidentu zatvorené a mimo prevádzky, dodávky plynu by to však nemalo ovplyvniť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok