Fotogaléria: S Gottom sa rozlúčili aj na Bratislavskom hrade

TA3 TASR
13.10.2019 18:22

Karel Gott zostane navždy najväčším československým spevákom. Uviedol to predseda parlamentu Andrej Danko po slávnostnej svätej omši. Tá sa na základe jeho iniciatívy konala za zosnulého speváka v hradnej kaplnke Bratislavského hradu.

"Je to, ak nie najväčší, jeden z najväčších našich umelcov. Ale pre mňa tým najväčším československým spevákom navždy ostane. Veľa rozprávať netreba. Každý, kto pozná jeho piesne, si to musí precítiť sám," povedal Danko. Doplnil, že bude zároveň iniciovať, aby si zosnulého umelca pripomenul aj parlament, a to potleskom na začiatku svojej budúcotýždňovej schôdze.

Karel Gott zomrel v utorok 1. októbra krátko pred polnocou vo veku 80 rokov. Spevák v polovici septembra oznámil, že trpí akútnou leukémiou. Poruchu krvotvorby mu lekári diagnostikovali už pred rokom a pol. Verejnosť sa s ním mohla naposledy rozlúčiť v piatok v Paláci Žofín na Slovanskom ostrove v Prahe. Zádušná omša sa konala v sobotu v Katedrále svätého Víta na Pražskom hrade. Následne bola rakva prevezená do pražského krematória Motol, kde sa s ním rozlúčila rodina.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok