Premiér o Kočnerovi: Prečo jeho komunikácia uniká po častiach?

TA3 SITA
21.8.2019 16:35

Dôkazy sú na to, aby sa nimi zaoberali vyšetrovatelia a prokurátori. To, že sa počas vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej prišlo na ďalšie trestné činy, je dôkaz, že príslušné zložky majú voľné ruky a nikto tu nechce nič zamiesť pod koberec.

Premiér o Kočnerovi: Prečo jeho komunikácia uniká po častiach?
TASR

Nemôžeme však skĺznuť k tomu, aby sa tu exhibícia jedného pána brala ako jednoznačný dôkaz. Vyplýva to zo slov premiéra Petra Pellegriniho k uniknutej komunikácii obvineného Mariana Kočnera s obvinenou Alenou Zsuzsovou cez aplikáciu Threema.

„Nemyslím si, že by sme to mali využívať na niečo, čo zaváňa politickým bojom. Nech si tie správy čítajú tí, ktorí si ich čítať majú. Ak to polícia dokáže, nech sa páči. Ale ja neviem o kom a ako ten pán rozprával,“ povedal Pellegrini na margo uniknutej komunikácie. Pre neho je podstatné, že zatiaľ čo jeden predstaviteľ opozície (predseda SaS Richard Sulík) k nemu chodil na raňajky, za jeho vlády je Marian Kočner vo väzbe a vyšetrovaný. Pellegrini trval na tom, že sudcovia, prokurátori a vyšetrovatelia majú voľnú ruku a jeho podporu. Pýtal sa však, prečo komunikácia uniká po častiach a nezverejnia ju celú. On sám k nej prístup nemá, dodal.

Médiá ako Denník N, aktuality.sk či denník SME zverejňujú časti komunikácie Mariana Kočnera cez šifrovanú komunikáciu. Marian Kočner sa v nej Alene Zsuzsovej chváli, ako napríklad "nahučal" na predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára, ako komunikuje s Robertom Ficom, či ako jeho známy Peter Tóth chystá podklady pre Andreja Danka. Takisto v komunikácii tvrdí, že ak by Most-Híd odišiel z vlády, Roberta Fica podrží strana Mariana Kotlebu. Bugár, Fico, Danko aj ĽSNS to odmietajú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok