Chcel byť vplyvnejší. Politológ hodnotí Kočnerove plány so stranou

TA3 SITA
15.8.2019 14:59

Plánovanou politickou stranou si chcel Marian Kočner zväčšiť vplyv a zabezpečiť beztrestnosť. Myslí si to politický analytik Ján Baránek s tým, že iné závery by z toho nerobil.

Chcel byť vplyvnejší. Politológ hodnotí Kočnerove plány so stranou
SITA/Monika Zaťková

Na Maldivách stretol Kočnera

Kočner sa stretával podľa Denníka N s Robertom Ficom, svoju plánovanú novú politickú stranu riešil aj s vtedajším ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Portál Aktuality.sk informoval, že Béla Bugár sa krátko po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej stretol na Maldivách s Kočnerom.

„Zodpovednosť sa vyvodzuje ťažko. Nič nie je ľahšie, ako označiť Mariana K. za klamára, keďže je podozrivý z objednávky vraždy. Neznamená však, keď je niekto podozrivý alebo vinný, že všetko čo povie, je klamstvo. Obrana je najľahšia, keď ho obvinia ako všeobecne notorického klamára. Predčasné parlamentné voľby nevidím reálne," povedal Baránek.

Kočner sa stretával podľa Denníka N s Ficom, svoju plánovanú novú politickú stranu riešil aj s vtedajším ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Vyplýva to z komunikácie Kočnera a Zsuzsovej cez aplikáciu Threema, ktorú zverejnil spravodajský portál Denníka N. Portál Aktuality.sk informoval, že Béla Bugár sa krátko po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej stretol na Maldivách s Marianom Kočnerom.

Mal sa angažovať v otázke udržania vlády

Ôsmeho marca 2018 sa Kočner pochváli Zsuzsovej, že s predsedom Mosta raňajkoval. Kočner napísal: „Poobede mám sedenie s Bélom. Poviem mu, ako a čo by som urobil na jeho mieste. Myslím, že bude silno vnímavý.“ Kočner sa vraj takto angažoval v otázke udržania Ficovej vlády, pretože, ako sám predtým písal Zsuzsovej, pokiaľ sa do vlády dostane opozícia, „nepomôže nám ani odsťahovať sa na Severný pól“. Most-Híd nakoniec koalíciu po odchode Fica z funkcie premiéra podržal.

Zsuzsová, obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, bola podľa Denníka N v kontakte aj s predsedom parlamentu Andrejom Dankom. Ako informoval Denník N, o jej kontakte aj s predsedom parlamentu vypovedal najprv Andruskó. Teraz to potvrdila aj komunikácia Kočnera a Zsuzsovej cez aplikáciu Threema. Prvýkrát Zsuzsová spomenula „Andreja“ na Nový rok 1. januára 2018. „Andrejko nám napísal včera sám od seba!!“ písala Kočnerovi. Ten potom spomína „Andreja,“ keď sa snažia s Alenou Zsuzsovou zistiť, aká je situácia v koalícii po tom, čo po vražde vo Veľkej Mači začali občianske protesty a nebolo jasné, ako sa ku kauze postavia vládni partneri Smeru, teda SNS a Most-Híd.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok