Začal sa summit APEC, Trump a Putin si podali ruky

TA3 TASR
10.11.2017 06:58

Vo Vietname sa začal summit lídrov ázijsko-tichomorskej hospodárskej spolupráce známy pod skratkou APEC. Samostatné stretnutie prezidentov Spojených štátov a Ruska počas nadchádzajúceho summitu Ázijsko-tichomorskej hospodárskej spolupráce vo Vietname sa napriek očakávaniam neuskutoční.

Ruské tlačové agentúry informovali predtým s odvolaním sa na ruského prezidentského poradcu Jurija Ušakova, že Donald Trump bude bilaterálne rokovať s Vladimirom Putinom v piatok, teda počas prvého dňa summitu APEC vo vietnamskom meste Danang.

"Čo sa týka stretnutia s Putinom, takéto stretnutie nebolo nikdy potvrdené a ani sa neuskutoční, pretože by kolidovalo s časovými rozvrhmi oboch strán," povedala Sandersová na palube Trumpovho lietadla Air Force One, ktorým pricestoval na summit.

"Či narazia na seba a pozdravia sa? Je to určite možné a pravdepodobné," dodala hovorkyňa, zároveň však odmietla, že by sa očakávalo "naplánované, formálne stretnutie".

Samostatné rokovanie Trumpa s Putinom sa uskutočnilo doposiaľ iba raz, a to začiatkom júla na summite skupiny G20 v nemeckom Hamburgu, pripomenula DPA. Trump nedávno vyhlásil, že počas summitu APEC vo Vietname by chcel s Putinom rokovať o Severnej Kórei, Sýrii a Ukrajine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok