Útok v texaskom kostole neprežilo 26 ľudí, strelec slúžil v letectve

TA3 TASR
6.11.2017 07:16

Pri nedeľňajšej streľbe v baptistickom kostole v americkom štáte Texas prišlo o život 26 ľudí a 20 ďalších utrpelo zranenia. Páchateľom bol podľa polície beloch Devin Kelley, ktorý v minulosti slúžil v americkom letectve. Podľa dostupných informácií nemal väzby na žiadnu teroristickú organizáciu.

Trump: Máme zlomené srdcia

Americký prezident Donald Trump označil streľbu v baptistickom kostole v obci Sutherland Springs v americkom štáte Texas za hrozný čin spáchaný na posvätnej pôde a doplnil, že bolesť a smútok, ktoré cítia Spojené štáty sa nedajú vyjadriť slovami.

"Máme zlomené srdcia, ale Američania v temných dňoch ako týchto" urobia to, čo vedia najlepšie - zomknú sa na pomoc trpiacim, odkázal americký líder domov zo zahraničnej cesty v Japonsku s tým, že sa modlí za obete a rodiny pozostalých po tejto "hroznej streľbe".

Útočník v čiernom oblečení a s taktickou výzbrojou vrátane nepriestrelnej vesty vošiel do kostola v Sutherland Springs a začal strieľať z útočnej pušky do veriacich. Streľbu neprežilo 26 osôb, ďalších 20 bolo zranených.

Špecialista letectva na logistiku

Pentagón krátko po tom, ako médiá zverejnili údajnú totožnosť páchateľa uviedol, že tento muž slúžil v minulosti pre vzdušné sily Spojených štátov. Ako uviedla hovorkyňa letectva Ann Stefanekova, Devin P. Kelley od roku 2010 až do svojho odchodu v roku 2014 slúžil na leteckej základni Holloman v Novom Mexiku a jeho špecializáciou bola logistika.
Kelleyho v roku 2012 v letectve súdili a neskôr prepustili pre obvinenie z útoku na svoju manželku a dieťa, dodala.

Agentúra AP s odvolaním sa na dva zdroje z prostredia vyšetrovania predtým uviedla, že strelcom bol 26-ročný Devin Kelley. Predpokladaný páchateľ Kelly žil na predmestí San Antonia a na základe doterajších zistení prepojenie s organizovanou teroristickou skupinou nemal. Vyšetrovatelia teraz preverujú jeho účty na sociálnych sieťach a možný motív jeho konania. Polícia totožnosť strelca stále oficiálne nepotvrdila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok