Útočník v americkom kostole pozabíjal desiatky ľudí, je po smrti

TA3 SITA
5.11.2017 21:10

Streľba v baptistickom kostole v Sutherland Springs v Texase si podľa televíznej stanice CNN vyžiadala najmenej 27 mŕtvych a 24 zranených.

Medzi mŕtvymi je podľa amerických médií štrnásťročná dcéra miestneho pastora, ktorý bol v čase streľby mimo mesta. Televízne stanice KSAT a KENS uviedli, že na mieste sa nachádza množstvo policajtov. Podľa KSAT zasahujú aj dve helikoptéry, ktoré odvážajú zranených.

Šerif z Wilson County Joe Tackitt prezradil, že muža, ktorý vošiel do kostola a začal strieľať, už zneškodnili. Policajti strelca po incidente prenasledovali. Podľa neoficiálnych informácií je útočník, ktorý ušiel v aute, po smrti. Nevie sa však, či ho po niekoľkých kilometroch prenasledovania zastrelila polícia, alebo sa zastrelil sám, uviedla agentúra AP.

Polícia totožnosť ani motív útočníka zatiaľ nepozná. Svedkyňa, ktorá pracuje na neďalekej čerpacej stanici, tvrdí, že započula asi 20 výstrelov. "Počuli sme niekoľko výstrelov a všetci zrazu začali pobehovať," uviedla jedna svedkyňa. "Trvalo to asi 15 sekúnd," dodala. Miestna obyvateľka povedala, že udalosť sa miestnej komunity veľmi dotkne. "Zasiahne to každého. Všetci niekoho, koho sa (streľba) dotkla," povedala žena.

Prezident Donald Trump sa na Twitteri vyjadril k incidentu: "Nech je Boh s ľuďmi z texaského Sutherland Springs," napísal. Sústrasť pozostalým vyjadril aj texaský guvernér Greg Abbott. "Modlíme sa za všetkých, ktorých postihol tento ohavný čin", napísal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok