V Prešove sa rozhodli pre zmenu, Hlina hovorí o konci Smeru

TA3 TASR SITA
5.11.2017 04:35

Prešovský samosprávny kraj má po 16 rokoch nového predsedu. Kandidát opozície Milan Majerský totiž o viac ako 17-tisíc hlasov porazil súčasného predsedu Petra Chudíka zo Smeru-SD.

Kampaň postavil na troch prioritách

„Som veľmi rád, možno to prekvapilo, lebo tie prieskumy boli trochu iné, ale my sme si to naozaj odmakali, boli sme v uliciach medzi ľuďmi a tá obeta a námaha sa naozaj vyplatila,“ zhodnotil Majerský.

Tento výsledok berie ako záväzok a rozhodne nechce byť županom iba pre pravicového občana, ale pre všetkých obyvateľov Prešovského kraja. Svoju kampaň zhrnul do troch priorít – cesta, práca a rodina. „Tam, kde sú cesty, tam príde práca, investori, kde je práca sú aj rodiny pokope a tohto sa chcem držať. Chcem sa venovať aj mladým ľuďom, aby neodchádzali, aby mali zmysel žiť v Prešovskom kraji, možno začneme aj tým, že urobíme študentský parlament Prešovského samosprávneho kraja,“ priblížil prvé kroky Majerský, ktorý netrpezlivo čakal na svoju manželku.

Levočský primátor ďalej zdôraznil, že svoju kampaň sa snažil viesť neútočne, dať na okraj pozornosti všetkých ostatných kandidátov i súčasného predsedu PSK a toho sa držal celý čas. „Nikdy nenastupujem na žiadny zápas s tým, že idem prehrať, vždy mám svetielko nádeje, že porazím aj silného súpera. Od začiatku som veril, že môžem zvíťaziť. Myslím, že rozhodla moja kontaktná kampaň, kedy sme sa nezamerali na kultúrne domy a kinosály, ale šli sme medzi ľudí do ulíc a na námestia,“ priblížil Majerský.

Hlina: KDH nebude sedieť v kúte

Tvrdí, že občania kraja chceli po toľkých rokoch zmenu. Je presvedčený, že práve on prinesie na východ krajiny novú energiu a verí, že svoje prvé volebné obdobie zvládne podľa predstáv voličov.

Zatiaľ nešpecifikoval, kto bude jeho nástupcom vo funkcii primátora mesta Levoča. „Je to predčasná otázka, zatiaľ ju ešte nechcem riešiť, budeme o tom hovoriť v najbližších dňoch,“ dodal Majerský, ktorý sa neplánuje presťahovať do Prešova, chce ostať žiť v Levoči.

Víťazstvo Majerského, ktorý je členom KDH, je pre toto hnutie nová vzpruha. Potvrdil to po zverejnení neoficiálnych výsledkov jeho predseda Alojz Hlina. „Je to významný deň pre Milana, lebo sa stal županom, dnešný deň je ale významný pre kresťanských demokratov, pretože sme sa vrátili na politickú mapu Slovenska. Vrátili sme sa vo veľkom štýle a zotrváme, KDH nebude sedieť v kúte, bude silné, presne také, aké má byť,“ uviedol vo svojom príhovore. Zároveň dodal, že 4. november priniesol aj koniec Smeru-SD na politickej scéne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok