Prieskum v Bratislave favorizuje Ftáčnika, druhé miesto je prekvapením

TA3 TASR SITA
4.11.2017 22:15

Milan Ftáčnik by sa podľa posledného prieskumu stal županom Bratislavského kraja. Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry AKO, ktorý vypracovali v dňoch 31.10. až 2. 11. a ktorý aktuálne zverejnila televízia TA3. Na druhom mieste by nebol doterajší šéf kraja Pavol Frešo, ale starosta bratislavského Nového mesta Rudolf Kusý.

Predsedom Bratislavského samosprávneho kraja by sa mal stať Milan Ftáčnik s podporou 23,5 percenta opýtaných. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO, ktorý agentúra uskutočnila od 31. októbra do 2. novembra na vzorke 750 respondentov s trvalým pobytom v Bratislavskom kraji. Druhý by skončil Rudolf Kusý so ziskom 20,7 percenta respondentov, tretiu najvyššiu podporu, a to 13,3 percenta získal Pavol Frešo.

Za nimi skončili Juraj Droba (13,0 %), Ján Mrva (13,0 %), Daniel Krajcer (9,0 %), Ľudomír Huďo (3,1 %) a Jozef Uhler (1,5 %). Zvyšných kandidátov by na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja volilo menej ako jedno percento opýtaných.

Otázka prieskumu znela "O pár dní sa budú konať voľby do VUC – teda do vyšších územných celkov – samosprávnych krajov. Už sú známi kandidáti na predsedu VÚC – župana vo vašom kraji. Ktorému z nasledujúcich kandidátov by ste dali svoj hlas? Prečítam vám v náhodnom poradí ich mená.” Agentúra sa zároveň respondentov pýtala, kedy sa rozhodli, ktorého kandidáta budú voliť. Väčšina respondentov (30,4 %) sa rozhodlo koho bude voliť viac ako pred mesiacom, 26,4 percenta sa rozhodlo asi týždeň pred voľbami a 16,1 percenta opýtaných sa rozhodlo asi mesiac pred voľbami. Prieskum zverejnila televízia TA3.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok