Kýbel chcel ísť opäť na slobodu, súd napokon rozhodol

TA3
2.11.2017 13:07

Šéf mafiánskej skupiny sýkorovcov Róbert Lališ, prezývaný Kýbel, chcel ísť na slobodu. Požiadal preto súd o prepustenie z väzby. Senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici o jeho žiadosti rozhodol.

Špecializovaný trestný súd, pracovisko Banská Bystrica, zamietol žiadosť obžalovaného Róberta Lališa o prepustenie z väzby na slobodu. Súd jeho väzbu nenahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka. Uviedla to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

"Obhajca obžalovaného podal proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR," dodala.
Boss gangu sýkorovci, prezývaný Kýbel, tak zostáva naďalej vo väzbe. Dostať z nej sa pokúšal už v auguste tohto roka, ale neúspešne, keďže NS SR jeho sťažnosť zamietol. Vtedy o väzbe rozhodoval Krajský súd v Banskej Bystrici. Senát NS SR mu však predčasom vec odňal a prikázal znova ŠTS. Prípad sa tak vrátil pôvodnému senátu tohto súdu, ktorý Kýbla už dvakrát odsúdil na doživotie. Najprv v roku 2016 a naposledy v apríli tohto roku. NS SR však zakaždým rozsudok zrušil. Proces v trestnej veci obžalovaného Lališa a spol. sa tak začne odznova.

Lališ spolu s komplicmi čelí obžalobe zo šiestich vrážd z rokov 1998 a 1999 - Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara a zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok