V kauze Pavla Ruska vypočuli aj veľkého bossa sýkorovcov

TA3 TASR
30.10.2017 13:19

Kauza okolo zadržaného exministra Pavla Ruska mala pokračovanie v Banskej Bystrici. V Ústave na výkon väzby policajný vyšetrovateľ vypočul bývalého šéfa sýkorovcov Róberta Lališa. Práve on je štvrtým obvineným v prípade údajnej objednávky vraždy Sylvie Volzovej.

O údajnej objednávke vraj nevedel

V prípade obvineného exministra a bývalého riaditeľa televízie Markíza Pavla Ruska a ďalších troch obvinených v pondelok pred policajným vyšetrovateľom vypovedal obvinený Róbert Lališ alias Kýbel a jeden ďalší svedok. Uviedol to obhajca "bossa všetkých bossov" Mikuláša Černáka František Polák. Černák je tiež obvinený.

Lališ podľa advokáta svoju prípadnú trestnú činnosť poprel. „Povedal, že o ničom takom nevie,“ vysvetlil Polák, ktorý ako obhajca bol prítomný pri výsluchu oboch osôb.
Iná situácia bola podľa neho pri výpovedi svedka Slavomíra S., ktorý mal "viac-menej" potvrdiť časť výpovede obvineného Mikuláša Č. „Tú, o ktorej mal vedomosť,“ doplnil obhajca. Podrobnejšie detaily z výpovedí oboch mužov uviesť odmietol.

Obhajca sa vyjadril aj k úlohe svojho klienta Mikuláša Černáka v celej kauze obvineného exministra Ruska. „Priznáva sa k trestnej činnosti rôzneho záberu. Popri tom vyskočila aj táto kauza. On nie jednotlivo usvedčuje Pavla Ruska, ako sa to dosť v médiách prezentuje. On priznáva sám svoju trestnú činnosť, doznáva sa k nej, je za ňu obvinený. A v popise svojej trestnej činnosti poukazuje aj na osoby, ktoré spolu s ním trestnú činnosť páchali. A v tomto skutku popisuje, akú úlohu zohrával Rusko. Je to výpoveď obvineného, ktorý sa ku skutku priznal a označuje svojich spolupáchateľov. Medzi nimi je aj Rusko,“ uviedol Polák. Podľa obhajcu vyšetrovanie v tomto prípade pokračuje v utorok výsluchmi ďalších osôb.

Objednal si vraždu svojej spoločníčky?

Podľa medializovaných informácií je Rusko obvinený z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných ho má usvedčovať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

Okrem Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj niekdajší černákovej Miloš Kaštan a bossovia Kýbel a Černák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok