Komisia už preskúmala Dankovu rigoróznu prácu. Čo zistila?

TA3 SITA
2.1.2019 19:13

Účelová komisia Akademického senátu Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici už preskúmala rigoróznu prácu predsedu Národnej rady Andreja Danka a vypracovala o tom správu. Informuje o tom Denník N s tým, že výsledok je podľa zatiaľ neoficiálnych informácií „do veľkej miery podobný“ zisteniam, ktoré predtým publikoval.

Komisia už preskúmala Dankovu rigoróznu prácu. Čo zistila?
TASR/Martin Baumann

"Z tých vyplýva, že Dankov text o verejnej správe je plagiátom," píše denník. Oficiálne výsledky preverovania Dankovej rigoróznej práce ešte dostupné nie sú, pretože senát zaviazal členov komisie mlčanlivosťou až do 11. januára, teda do termínu konania mimoriadneho zasadnutia akademického senátu s jediným bodom rokovania. „Môžem povedať len toľko, že výsledok je do veľkej miery podobný doterajším zisteniam,“ cituje Denník N podpredsedu akademického senátu a člena účelovej komisie Jozefa Michala Mintála.

Andrej Danko až do zverejnenia oficiálnej správy komisie na informácie o rigoróznej práci nebude reagovať, povedal hovorca predsedu parlamentu Tomáš Kostelník. Komisia podľa neoficiálnych informácií preverovala „viac“ prác, nielen tú Dankovu. Obsah správy zatiaľ poznajú len deviati členovia účelovej komisie. Parlamentná opozícia sa pre rigoróznu prácu v novembri pokúšala Danka odvolať z postu predsedu NR SR, avšak nebola úspešná.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok