Členky Pussy Riot protestovali v Trumpovom mrakodrape

TA3 TASR
25.10.2017 06:30

Členky ruskej punkovej skupiny Pussy Riot usporiadali v newyorskom mrakodrape Trump Tower protest, aby upozornili na situáciu ukrajinského filmára Oleha Sencova odsúdeného v Rusku na 20 rokov väzenia.

Členky Pussy Riot protestovali v Trumpovom mrakodrape
SITA/AP

Informovala o tom agentúra AP, ktorá sa odvolala na zverejnené fotografie na účtoch sociálnych sietí jednej z členiek kapely Marije Aľochinovej.

Fotky zobrazujú tri ženy v kuklách držiace transparent s nápisom "Free Sentsov" (Osloboďte Sencova) v Trump Tower, kde americký prezident Donald Trump žil pred príchodom do Bieleho domu.

Aľochinová je v USA na turné s hrou, ktorá rozpráva príbehy troch uväznených umelcov. Jedného z nich, ukrajinského filmára a aktivistu Oleha Sencova, odsúdili v roku 2015 v Rusku na 20 rokov väzenia za údajnú prípravu teroristických činov na Kryme.

Marija Aľochinová bola jednou z dvoch členiek Pussy Riot, ktoré v roku 2012 odsúdili za protest proti ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi v jednej z najväčších moskovských katedrál. Z väzenia ich prepustili len niekoľko mesiacov pred uplynutím vymeraného dvojročného trestu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok