Pussy Riot protestovali pred sibírskym väzením, skončili na polícii

TA3 TASR
7.8.2017 14:37

Ruské úrady zadržali dve členky punkovej skupiny Pussy Riot. Stalo sa to po tom, ako uskutočnili protest pred väzenskou kolóniou na Sibíri, v ktorej si odpykáva trest ukrajinský filmár Oleh Sencov odsúdený v Rusku na 20 rokov väzenia.

Pussy Riot protestovali pred sibírskym väzením, skončili na polícii
SITA/AP

Informovala o tom agentúra AP. Odvolala sa pritom na twitterové vyhlásenie jednej zo zadržaných členiek kapely Marije Aľochinovej. Zaistená bola aj jej kolegyňa z kapely Oľga Borisovová. Obe ženy odviedli na policajnú stanicu deň po tom, ako v blízkosti väzenskej kolónie vyvesili transparent požadujúci Sencovovo prepustenie.

Marija Aľochinová bola jednou z dvoch členiek Pussy Riot, ktoré v roku 2012 odsúdili za protiputinovský protest v jednej z najväčších moskovských katedrál. Z väzenia ich prepustili len niekoľko mesiacov pred uplynutím vymeraného dvojročného trestu.

pussy-protest_0a000002-5ed4-ec6e.jpg

Ukrajinského filmára a aktivistu Oleha Sencova v roku 2015 odsúdili v Rusku na 20 rokov väzenia za údajnú prípravu teroristických činov na Kryme. Sencov, ktorý patril k aktívnym odporcov ruskej anexie tohto ukrajinského polostrova, označil všetky obvinenia za vykonštruované.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok