Dankova rigorózna práca je už prístupná v univerzitnej knižnici

TA3 SITA
8.11.2018 15:20

Rigorózna práca predsedu Národnej rady Andreja Danka je sprístupnená v Univerzitnej knižnici Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Potvrdila to vedúca referátu marketingovej komunikácie univerzity Dana Straková.

Dankova rigorózna práca je už prístupná v univerzitnej knižnici
SITA/Diana Černáková

Opozícia chcela v utorok na mimoriadnej schôdzi parlamentu odvolať Danka z funkcie predsedu Národnej rady. Poslanci však neschválili program schôdze. Následne na tlačovej besede Danko uviedol, že svoju rigoróznu prácu dá k dispozícii knižnici Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici tak, ako ju mala 20 rokov.

Denník N 24. septembra napísal, že predseda parlamentu tají, ako sa stal doktorom práv. V životopise si Danko uvádza iba štúdium na Univerzite Komenského, kde ukončil magisterské štúdium. Neskôr vyšlo najavo, že titul JUDr. získal na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici. Svoju záverečnú prácu odmietol zverejniť.

Andrejovi Dankovi umožnil utajiť rigoróznu prácu pred verejnosťou dekan Právnickej fakulty UMB Michal Turošík, ktorý s ním 21. septembra uzavrel licenčnú zmluvu. Urobil to hneď v ten deň, ako od Danka dostal písomnú žiadosť o jej utajenie. Rektor UMB Vladimír Hliadlovský tvrdí, že sa o týchto dvoch dokumentoch dozvedel až 26. septembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok