TA3 exkluzívne: Kto je favoritom volieb v bratislavských častiach?

TA3 AKO
26.10.2018 20:54

Agentúra AKO pre TA3 uskutočnila exkluzívne predvolebné prieskumy a to nielen vo veľkých slovenských mestách, ale aj vo vybraných mestských častiach Bratislavy. Pozrite sa, kto z kandidátov na starostov v Starom Meste, v Ružinove a v Petržalke má najväčšie šance.

TA3 exkluzívne: Kto je favoritom volieb v bratislavských častiach?
TASR

V bratislavskom Starom Meste to vyzerá na tesný súboj. Podľa prieskumu má najväčšiu podporu nezávislý kandidát Radoslav Števčík. Volilo by ho 29,8 percenta respondentov. Tesne za ním nasleduje rovnako nezávislý Martin Borguľa, ktorého podporuje 29,2 percenta opýtaných a kandidátka SaS, OĽaNO, Sme rodina, OKS, NOVA, Zmeny zdola a DÚ Zuzana Aufrichtová s podporou na úrovni 27,6 percenta. Nezávislá Barbora Oráčová má už výrazne nižšiu podporu - 6,4 percenta. Výsledky ďalších kandidátov na starostu bratislavského centra si môžete pozrieť tu:

Ako to vyzerá na najväčšom slovenskom sídlisku? Favoritom v boji o post starostu je podľa prieskumu kandidát opozičných strán SaS, NOVA, KDH, OKS a Sme rodina Ján Hrčka, ktorému by dalo hlas 24,5 percenta respondentov. Na druhom mieste sa umiestnila Tatiana Kratochvílová, ktorá môže počítať s podporou mimoparlamentných strán Spolu a Progresívne Slovensko. Získala 15,9 percenta. Tretia je s 14,8 percentami Elena Pätoprstá, ktorá má podporu OĽaNO, Zmeny zdola a DÚ. Štvrtý skončil Oliver Kríž. Kandidátovi Mladej Petržalky by dalo hlas 13,7 percenta opýtaných.

V bratislavskom Ružinove bojuje o starostovskú stoličku sedem kandidátov. Najväčšiu podporu má podľa prieskumu nezávislý kandidát Martin Chren (34,3 percenta). Na druhom mieste by sa umiestnil kandidát SaS, matovičovcov, kollárovcov, OKS a NOVA Ján Buocik. Získal by 19,5 percenta hlasov. Na treťom mieste by sa umiestnil súčasný starosta tejto mestskej časti Dušan Pekár (16,1 percenta) a na štvrtom kandidátka progresívcov a strany Spolu, Jana Poláčiková. Namerali jej podporu na úrovni 12,5 percenta.

Prieskumy uskutočnila agentúra AKO na reprezentatívnych vzorkách 500 respondentov v dňoch 23. až 25. októbra.

Všetkých sa pýtali túto otázku: "Už je známy zoznam kandidátov na starostu mestskej časti Bratislava - Staré Mesto / Petržalka / Ružinov. Keby sa voľby konali teraz, koho z nich by ste vy osobne volili za starostu?"

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok