Zmizla práca s Kočnerovým podpisom, tvrdila autorka. Našla sa

TA3 TASR
13.9.2018 13:42

Originál bakalárskej práce o kauze Gamatex, v ktorej sa nachádzajú podpisy Pavla Ruska a Mariána Kočnera, zmizla z univerzitnej knižnice. Na sociálnej sieti to tvrdila jej autorka Nina Sobotovičová. Fakulta reagovala, že práca sa napokon našla.

Zmizla práca s Kočnerovým podpisom, tvrdila autorka. Našla sa
TASR/Jakub Kotian

O prácu sa Sobotovičová začala zaujímať po tom, čo ju kolega upozornil, že by ju mohli využiť právnici televízie Markíza. Tá sa v júli odvolala voči rozhodnutiu súdu v prospech spoločnosti Mariána Kočnera. Podľa Markízy sú zmenky, ktoré mal Rusko podpísať ako riaditeľ, falošné. Kočner a Rusko tvrdia, že sú pravé. V prípade nemajetnosti Ruska by musela súkromná televízia Kočnerovej firme zmenky preplatiť.

Sobotovičovej práca sa napokon našla. Informovala o tom Univerzita Komenského prostredníctvom Lenky Millerovej. "Originál jej bakalárskej práce nezmizol a dnešným preverovaním sme zistili, že sa naďalej nachádza na fakulte," uviedla s tým, že uvádza aj stanovisko dekana Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave prof. PhDr. Jaroslava Šušola, PhD.

"V súlade s príslušnými smernicami FiF UK a UK sú záverečné práce našich študentov archivované v dvoch vytlačených exemplároch, jeden sa nachádza vo fonde Akademickej knižnice UK a druhý vytlačený exemplár ostáva v knižničnom fonde príslušnej katedry. Okrem toho sú všetky záverečné práce archivované aj v elektronickej forme.  Filozofická fakulta UK má k dispozícii obidva vytlačené exempláre bakalárskej práce Bc. Niny Sobotičovej. Elektronická verzia tejto bakalárskej práce bude zverejnená až roku 2020, keďže si túto možnosť v Licenčnej zmluve zvolila sama študentka.", informoval Šušol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok