Zjavne neopodstatnená, uviedol Ústavný súd o Kočnerovej sťažnosti

TA3 TASR
11.9.2018 14:28

Kontroverzný podnikateľ Marián Kočner sa snaží dostať na slobodu, aj po poslednom pokuse však zostáva za mrežami. Senát Ústavného súdu odmietol jeho žiadosť týkajúcu sa jeho vzatia do väzby ako "zjavne neopodstatnenú".

Zjavne neopodstatnená, uviedol Ústavný súd o Kočnerovej sťažnosti
SITA/Monika Zaťková

"O ústavnej sťažnosti rozhodoval III. senát ústavného súdu v zložení predseda senátu Rudolf Tkáčik a sudcovia Jana Baricová a Mojmír Mamojka," informoval ÚS.

Kočner je väzobne stíhaný a obvinený z falšovania tzv. televíznych zmeniek. Uznesenie o odmietnutí jeho sťažnosti padlo na neverejnom zasadnutí III. senátu ÚS. "Detailné odôvodnenie rozhodnutia Ústavného súdu bude prístupné v písomnom vyhotovení predmetného rozhodnutia, ktoré bude zverejnené na webovom sídle Ústavného súdu po nadobudnutí právoplatnosti," informovala Ivana Vilinská z tlačového a informačného odboru Kancelárie ÚS SR.

Najvyšší súd 22. augusta zamietol Kočnerovu sťažnosť na rozhodnutie prvostupňového súdu s tým, že dôvody jeho väzby naďalej trvajú. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici 3. augusta zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu. Marian Kočner je vo väzbe vo veci zmeniek v prípade TV Markíza.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok