Krajmer požiadal o preradenie z polície, na ministerstve zostáva

TA3 SITA
5.9.2018 14:56

Bývalý šéf protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry Róbert Krajmer požiadal o preradenie z Prezídia Policajného zboru a ministerka vnútra Denisa Saková jeho žiadosti vyhovela s tým, že môžu využiť jeho dlhoročné skúsenosti.

Krajmer požiadal o preradenie z polície, na ministerstve zostáva
TASR

"Prešiel na sekciu hnuteľného a nehnuteľného majetku a bude sa starať približne o 8 000 áut, ktoré má k dispozícii ministerstvo," povedala ministerka Saková po zasadnutí vlády. "Skutočne ide iba o prácu na úrade. Je to hnuteľný majetok, ktorý používame a podporuje nám prácu v teréne," zdôraznila.

Pokiaľ ide o exprezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara, ten podľa Sakovej pôsobí ako jej poradca v oblasti znižovania rómskej kriminality. "V tejto problematike odpracoval veľmi veľa a vytvoril komplexný materiál, ktorý nám výrazne môže z časového hľadiska pomôcť túto tému riešiť," dodala.

Róbert Krajmer pôsobil ako šéf Národnej protikorupčnej jednotky NAKA a do povedomia verejnosti sa dostal prítomnosťou na mieste vraždy novinára Jána Kuciaka napriek tomu, že sa ho prípad služobne netýkal. Z funkcie odišiel na jar tohto roka pre nejasné majetkové záležitosti svojej manželky. Tibor Gašpar rezignoval na post policajného prezidenta k 31. máju po dohode s predsedom vlády Petrom Pellegrinim.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok