Odchod Krajmera nezabezpečí očistu NAKA, tvrdí OĽANO

TA3 SITA
29.3.2018 17:51

Róbert Krajmer sa nikdy nemal stať policajtom, nieto ešte šéfom kľúčovej protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry, uvádza sa v stanovisku hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, pod ktorým je podpísaný jeho predseda Igor Matovič.

Odchod Krajmera nezabezpečí očistu NAKA, tvrdí OĽANO
SITA

Podľa neho bol Krajmer dlhé roky kľúčový človek, ktorý mal na starosti vyšetrovanie akejkoľvek korupcie a podvodov pri eurofondoch. "Keďže pán Krajmer svoj čas a kapacity NAKA radšej zneužíval na prenasledovanie opozičných politikov za ohováranie premiéra Roberta Fica a podobne, úspechy NAKA v boji voči korupcii boli tak nanajvýš úplatky ako pečená hus či debnička jabĺk," píše sa ďalej v stanovisku hnutia.

Podľa Matoviča "jeho odchod nezabezpečí očistu NAKA od skorumpovaných policajtov, ktorých si tam Krajmer priviedol a za odmenu, že robili pre neho špinavú prácu, ich neoprávnene povyšoval na úkor statočných a morálne čistých policajtov".

Ako dodal, bude veľmi zaujímavé sledovať, ako sa minister vnútra Tomáš Drucker vysporiada s tým, že "Krajmerova manželka disponuje majetkom za desiatky miliónov eur, ktorý nie je krytý jej legálnymi príjmami a spolupracovala s osobami z mafiánskych zoznamov". Stanovisko OĽANO sprostredkoval hovorca hnutia Matúš Bystriansky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok