Krajmer končí vo funkcii šéfa protikorupčnej jednotky NAKA

TA3 SITA
29.3.2018 16:28

Riaditeľ národnej protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry Róbert Krajmer končí vo funkcii. Odchádza na vlastnú žiadosť.

Cítil neprimeraný nátlak

„Moje rozhodnutie som urobil po dôkladnom zvážení a vzhľadom na neprimeraný nátlak na moju rodinu a prácu protikorupčnej jednotky, ktorý vnímam ako nedôvodný a politizujúci. Mojou povinnosťou je zabezpečiť nestranné a nezaťažené fungovanie profesionálnej práce vyšetrovateľov a kriminalistov národnej protikorupčnej jednotky bez toho, aby bola ich práca a výsledky spochybňované," povedal Krajmer.

Ako informoval tlačový odbor ministerstva vnútra, Róbert Krajmer končí vo funkciu k 1. aprílu. Protikorupčnú jednotku NAKA bude dočasne viesť poverený zástupca riaditeľa. Róbert Krajmer zostáva v Policajnom zbore a nateraz nebude zastávať pozíciu v útvaroch kriminálnej služby.

Hraško postup neakceptuje

„Intenzívny mediálny tlak smerujúci k osobe Róberta Krajmera nemôžem vnímať inak ako bezprecedentné zasahovanie do nezávislosti Policajného zboru, ktoré nemôže byť zo strany príslušníkov Policajného zboru akceptované,“ povedal riaditeľ NAKA Peter Hraško a dodal, že neakceptuje takýto postup, ale rešpektuje individuálne rozhodnutie šéfa protikorupčnej jednotky Krajmera.

„Zároveň považujem za dôležité požadovať, aby po vecnom a dôkaznom odstránení akýchkoľvek pochybností o osobe Róberta Krajmera bol spoločensky a profesionálne rehabilitovaný,“ doplnil Hraško.

Minister vnútra Tomáš Drucker bol o tomto zámere informovaný prezidentom Policajného zboru ešte 27. marca počas jeho oficiálnej návštevy na policajnom prezídiu s vedením policajného zboru a následne sa pracovne stretol s prezidentom PZ Tiborom Gašparom a riaditeľom NAKA Hraškom na riešení tejto otázky 28. marca a 29. marca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok