Svedkovia hovoria o uplácaní štátnej tajomníčky, tá to odmieta

TA3 SITA
28.3.2018 14:19

Nový minister spravodlivosti Gábor Gál vníma medializované informácie o štátnej tajomníčke jeho rezortu Monike Jankovskej veľmi pozorne. Ako uviedol po rokovaní vlády, túto situáciu musí preveriť generálna prokuratúra. On osobne s Jankovskou o týchto informáciách hovoril, podľa jeho slov Jankovská odmieta akúkoľvek spojitosť s organizovaným zločinom, respektíve zločineckou skupinou zavraždeného Petra Čongrádyho.

Svedkovia hovoria o uplácaní štátnej tajomníčky, tá to odmieta
SITA/Jakub Julény

"Vnímam tieto informácie, pretože ide o závažné obvinenia. Hovoril som s pani Jankovskou o tom, poprela tieto tvrdenia a podala aj trestné oznámenie. Musíme to nechať na Generálnu prokuratúru SR, ktorá, pokiaľ dobre viem, prípady opäť preveruje. Zatiaľ sa teda k tomu neviem bližšie vyjadriť, aby som neprejudikoval niečiu vinu či nevinu," uviedol po rokovaní vlády Gál. Ako informoval Denník N, proti štátnej tajomníčke vypovedajú dvaja svedkovia, ktorí tvrdia, že Jankovská prijala úplatok.

Prvým svedkom je podnikateľ, ktorý v Trenčíne prišiel pre čongrádyovcov o majetky, a druhý je Čongrádyho bývalý spolupracovník. Obaja nahrali svedectvá, kde hovoria o uplácaní štátnej tajomníčky, jej švagra – sudcu, ale aj ďalších sudcov a policajtov, ako aj o marení dôkazov. Nový minister spravodlivosti Gál zatiaľ neuvažuje o tom, že by odvolal Jankovskú z funkcie. Podľa jeho slov ide o nominantku strany Smer-SD.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok