Trumpova reakcia na londýnsky útok vyvolala dojem špekulácií

TA3 ČTK
15.9.2017 21:04

Britská premiérka Theresa Mayová varovala pred špekuláciami ohľadom vyšetrovania teroristického útoku v londýnskom metre. Reagovala tak na príspevok amerického prezidenta Donalda Trumpa na sociálnej sieti Twitter.

Trumpova reakcia na londýnsky útok vyvolala dojem špekulácií
SITA/AP

Trump napísal, že útok spáchali chorí a dementní ľudia v zornom poli Scotland Yardu, a vyzval britskú políciu k väčšej aktivite. Jeho poznámka vyvolala dojem, že viní britskú políciu z laxnosti. Na otázku, či Trump vedel niečo, čo britské úrady netušili, Mayová odpovedala, že špekulácie o vyšetrovaní nikomu nepomôžu.

Trump sa v telefonickom rozhovore s Mayovou zaviazal k úzkej spolupráci v boji proti extrémizmu. Mayová potvrdila, že Trump v rozhovore vyjadril sústrasť.

Bývalý šéf kancelárie premiérky Nick Timothy poznamenal, že komentár Trumpa, ako vodcu spojeneckej krajiny, ktorá je zároveň partnerom v spolupráci spravodajských služieb, bol neužitočný. Británia a USA si zakladajú na vzájomnom "špeciálnom vzťahu", ale ich tesné partnerstvo tento roku už raz na americkej strane narušili úniky informácií o vyšetrovaní teroristického útoku na popový koncert v Manchestri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok