Hurikán Irma napáchal množstvo škôd, väzňov však potešil

TA3 ČTK
12.9.2017 20:43

Pri údere hurikánu Irma na Britských Panenských ostrovoch, utieklo z miestneho väzenia viac ako sto nebezpečných zločincov. Uviedol to zástupca britského ministra zahraničia Alan Duncan. Na britské ostrovy v Karibiku prišiel šéf britskej diplomacie Boris Johnson. Británia totiž čelí kritike, že na živelnú pohromu reagovala príliš pomaly.

Hurikán Irma napáchal množstvo škôd, väzňov však potešil
ILU FOTO SITA/AP

Britské zámorské územie – Britské Panenské ostrovy a ostrovy Anguilla a Turks a Caicos – majú vlastnú samosprávu, ale v prípade prírodných katastrof sa spoliehajú na britskú vládu. Podľa Duncana bolo vystavených živlu v Karibiku cez 500.000 Britov, na Britských Panenských ostrovoch zomrelo 5 ľudí a na ostrove Anguilla 4.

Duncan pred dolnou snemovňou uviedol, že na mieste „hrozí vážny rozklad práva a poriadku“. Snemovňu informoval, že na Panenské ostrovy vláda poslala 997 vojakov a policajtov z oblasti.

Londýn doteraz uvoľnil na pomoc svojím zasiahnutým zámorským územiam 32 miliónov libier a Johnson dodal, že ďalšie financie budú vyčelenené v najbližších dňoch. Z Británie bolo vyslaných aj 40 ton humanitárnej pomoci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok