Pravicoví radikáli obkľúčili kostol a ohrozovali utečencov

TA3 ČTK
3.9.2017 18:43

Pravicoví radikáli v Ríme ohrozovali 35 utečencov z Eritrey pri večernej omši. Zhruba dvadsiatka sa ich zhromaždila pred kostolom na ulici Via Tiburtina vo východnej časti mesta a bránila utečencom v odchode.

Pravicoví radikáli obkľúčili kostol a ohrozovali utečencov
ILU FOTO SITA/AP

Na pomoc im musela prísť privolaná polícia. Útočníci mali byť z organizácie „Rím Rímanom.“

Utečenci, medzi ktorými boli hlavne ženy a deti, čakali v kostole zo strachu pred násilnosťami viac ako hodinu. Políciu privolal Červený kríž, ktorý areál prevádzkuje, v jej sprievode nastúpili migranti do dvoch pristavených malých autobusov a vrátili sa na svoju ubytovňu.

Podľa zástupcu Červeného kríža Giorgia de Acutisa nebol medzi násilníkmi nikto zo susedstva. Išlo vraj „o osoby, ktoré chcú šíriť nenávisť a neznášanlivosť.“

K vypätým scénam došlo neďaleko zariadenia pre utečencov v mestskej časti Tiburtino III. Bola to zrejme reakcia na incident, pri ktorom mladý Eritrejčan začal hádzať kamene na deti, ktoré ho predtým provokovali. Pred zariadením sa následne zhromaždilo niekoľko desiatok nahnevaných ľudí zo susedstva. Muža, ktorý údajne hádzal kamene, bodla železnou tyčou do chrbta tridsaťšesťročná žena. Tá bola obvinená z ublíženia na zdraví.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok