Kontroverzného gurua odsúdili za znásilnenie, polícia je v pohotovosti

TA3 ČTK TASR
28.8.2017 10:57

Indický súd oznámi výšku trestu pre kontroverzného duchovného vodcu Gurmíta Ram Rehíma Singa. Bezpečnostné zložky sú v pohotovosti a varujú obyvateľov pred násilím.

Kontroverzného gurua odsúdili za znásilnenie, polícia je v pohotovosti
SITA/AP

Gurmíta Ráma Rahíma odsúdili na dvadsať rokov odňatia slobody. Rozhodnutie o výške trestu si samozvaný guru vypočul vo väznici v meste Rohtak v štáte Harijána v severnej Indii, kde sa nachádza od piatka. Pojednávanie sprevádzali najprísnejšie bezpečnostné opatrenia.

Rahíma (50) uznal v piatok súd za vinného zo znásilnenia svojich dvoch stúpenkýň v roku 2002. Po usvedčení súdom vypukli v meste Pančkula v štáte Harijána násilnosti medzi stúpencami duchovného a bezpečnostnými silami. Polícia zadržala najmenej 600 ľudí a podnikla razie vo vyše 90 centrách tejto sekty. Zhabala sekery, železné tyče i zápalné bomby.

Vláda a armáda nasadili do miest Rohtak a Pančkula tisíce príslušníkov policajných zložiek, polovojenských jednotiek a vojakov. Cieľom je predísť podobným výtržnostiam, aké nasledovali po piatkovom rozsudku. Násilnosti a chaos, ktoré v nedeľu odsúdil indický premiér Naréndra Módí, si dosiaľ vyžiadali 38 mŕtvych a vyše 250 zranených.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok