Bratislava povstala proti fašizmu, ľudí čakajú koncerty i prednášky

TA3 TASR
25.8.2017 12:43

Bratislava je od piatku dejiskom antifašistického festivalu Povstanie pokračuje. Viacdňový festival (25.8-29.8.), zameraný proti prejavom fašizmu, xenofóbie a nenávisti prinesie koncerty, prednášky, projekcie filmov či prednes literatúry.

Bratislava povstala proti fašizmu, ľudí čakajú koncerty i prednášky
facebook.com/Povstanie pokračuje 2017

Cyklojazda aj verejné čítania

"Podujatia sa začínajú už dnes hromadnou cyklojazdou ulicami Bratislavy so zastávkami na miestach súvisiacich s antifašistickým odbojom," informujú organizátori festivalu na sociálnej sieti i stránke iniciatívy Bratislava bez náckov. Cyklojazda sa začína dnes o 18.00 h, jej pokračovaním je verejná projekcia The Antifascists na petržalskej strane Starého mosta pri Cyklo kuchyni.

Počas víkendových dní bude v sobotu súčasťou festivalu prednáška o antifašistickom umení, ale i verejné čítanie z knihy Rudolfa Vrbu Utiekol som z Osvienčimu. V nedeľu si budú môcť záujemcovia pozrieť návrhy architektonickej premeny košického sídliska Luník IX. či filmy poukazujúce na dôsledky fašistických represálií.

Hlavnou myšlienkou je vzdanie úcty

Festival vyvrcholí koncertom v deň výročia Slovenského národného povstania 29. augusta na Námestí SNP v Bratislave, kde vystúpia poprední predstavitelia slovenskej hudobnej scény ako Zverina, Moja Reč či Medial Banana. Kompletný program nájdete na webe organizátora.

Hlavnou myšlienkou festivalu, organizovaného pri príležitosti SNP je vzdanie úcty ľuďom, ktorí sa aktívne zapojili do boja proti neľudskej fašistickej ideológii v minulosti a šírenie hodnôt tolerancie, antirasizmu a antifašizmu v súčasnosti. Séria antifašistických akcií sa počas týchto dní odohrá na Námestí SNP, v klube FUGA, v Open gallery na Baštovej, pri Moste SNP resp. pri Pamätníku obetiam holokaustu, ako aj priamo v uliciach bratislavského Starého Mesta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok