Kiska vyzval na boj proti fašizmu, prihlásili sa mu desiatky tímov

TA3 TASR
16.5.2017 10:01

Andrej Kiska pred niekoľkými týždňami vyzval na prezidentský "turnaj nápadov", cieľom ktorého mal byť boj proti extrémizmu či novému fašizmu prostredníctvom nových technológií. Prihlásilo sa mu takmer 140 tímov.

Kiska vyzval na boj proti fašizmu, prihlásili sa mu desiatky tímov
SITA

Kreatívci, programátori aj študenti

Do výzvy proti extrémizmu slovenského prezidenta Andreja Kisku sa do uzávierky v pondelok prihlásilo 139 tímov, informoval Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta. "Kreatívci, programátori, psychológovia či študenti navrhli rôzne webstránky, aplikácie, kampane, videá, hry a učebné pomôcky pre školy, ktoré môžu pomôcť vyrovnať sa s nárastom extrémizmu v spoločnosti," uviedol Lipták.     

"Som naozaj hrdý na to, že Slováci chcú pomôcť a ukázať, že im nie je jedno, čo sa v spoločnosti deje," povedal prezident Kiska, pričom výsledný počet 139 tímov označil za úžasné číslo.

Návrhy predstavia v júni

"Chcem sa všetkým prihláseným poďakovať a chcel by som ich zároveň poprosiť, aby nepoľavili v aktivite a dotiahli svoje návrhy do konca. Aby sme nečakali, kde sa nástup extrémizmu a fašizmu skončí," dodal prezident. Zo zaslaných návrhov vyberie porota päť najlepších, ktoré budú mať takmer mesiac na realizáciu svojich návrhov. Počas tohto času budú mať tímy k dispozícii aj základný mentoring od členov poroty. Tá bude zložená z členov tímu prezidenta, neziskovej organizácie Slovensko.Digital, odborníkov na extrémizmus a marketing. 

Predstavenie návrhov sa uskutoční 12. júna v Prezidentskom paláci. Členovia víťazného tímu budú súčasťou prezidentovej delegácie pri jednej zo zahraničných ciest, kde budú mať možnosť bližšie spoznať špičkové inovácie, výskum a startupy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok