Šéf Matice slovenskej chce riadiť tlačovú agentúru TASR

TA3 TASR
24.8.2017 13:03

Záujem o post generálneho riaditeľa Tlačovej agentúry Slovenskej republiky prejavili dvaja uchádzači. Prvým je Vladimír Puchala, ktorý je v súčasnosti poverený riadením agentúry, druhým súčasný šéf Matice slovenskej Marián Tkáč. Vyplýva to z výsledkov zasadnutia Správnej rady TASR, na ktorom otvorili obálky s menami záujemcov.

Šéf Matice slovenskej chce riadiť tlačovú agentúru TASR
SITA/Ján Viazanička

Obe obálky podľa predsedu správnej rady Vladimíra Masára prišli v stanovenom termíne. „Obe obálky boli pred správnou radou otvorené právnikom. Bolo konštatované, že obidve obálky oboch uchádzačov spĺňajú všetky zákonom stanovené náležitosti,“ uviedol Masár.

Obaja uchádzači tak podľa jeho slov budú pozvaní na verejné vypočutie, ktoré sa uskutoční 5. septembra. Na ňom budú prezentovať svoje projekty. Následne z nich správna rada vyberie nového generálneho riaditeľa TASR. Verejné vypočutie sa uskutoční o 11.30 h v zariadení ministerstva kultúry na Bielej ulici číslo 3.

Bývalý generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník oznámil odstúpenie z funkcie 17. júla. Začiatkom augusta nastúpil do funkcie šéfa RTVS. Vedením verejnoprávnej agentúry bol do zvolenia nového riaditeľa poverený riaditeľ stratégie Vladimír Puchala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok