Dôjde k ďalším podobným útokom ako v Barcelone, tvrdí expert

TA3 TASR
17.8.2017 22:39

Je určite isté, že dôjde k ďalším podobným teroristickým útokom, aký sa odohral v španielskej Barcelone. Uviedol to bezpečnostný expert Milan Žitný.

Dôjde k ďalším podobným útokom ako v Barcelone, tvrdí expert
SITA/AP

Najnovšie udalosti podľa jeho slov opäť potvrdili nutnosť zjednotenia svetového spoločenstva pri nekompromisnom boji proti teroristickým silám, vyplýva z listu najvyššieho ruského predstaviteľa španielskemu kráľovi Filipovi VI. Teror v Barcelone ostro odsúdil aj ruský rezort zahraničných vecí.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyjadril solidaritu a spoluúčasť všetkým, ktorých sa dotkol útok a dodal, že budúcnosť vyžaduje jednotu a zomknutie. Starostovia Paríža a Nice, Anne Hidalgová a Christian Estrosi vyjadrili ľuďom v Barcelone solidaritu a zármutok, ako aj pobúrenie nad dnešným zločinom.

Britská premiérka Theresa Mayová odsúdila "strašný" útok v Barcelone zdôrazniac, že jej krajina stojí bok po boku so Španielskom v boji proti teroru. Pápež František sledoval - podľa hovorcu Vatikánu Grega Burkeho - udalosti v Barcelone so znepokojením, modlí sa za obete tohto atentátu a chcel by celému španielskemu ľudu vyjadriť svoju blízkosť. Hlava katolíckej cirkvi vyjadrila spoluúčasť všetkým, ktorých sa útok dotkol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok