Kanadský premiér baví internet, pozornosť pútajú jeho ponožky

TA3 ČTK
7.5.2017 11:56

Kanadský premiér Justin Trudeau prezradil, že patrí k fanúšikom Hviezdnych vojen. Spravil tak pri nečakanej udalosti - pri diplomatickom rokovaní s írskym premiérom Endom Kennym.

Kanadský premiér baví internet, pozornosť pútajú jeho ponožky
SITA/AP

Ponožky s motívom z filmu

Keď si počas fotenia sadol do koženého kresla, bolo pod jeho nohavicami vidieť farebné ponožky s motívom robotov R2-D2 a C-3PO z Hviezdnych vojen.

Jedna bola žiarivo žltá, druhá modrá a v kombinácii s tmavým oblekom boli neprehliadnuteľné. Ako napísal denník The New York Times, 4. mája nebol len stretnutím Trudeaua s Kennym, ale tiež medzinárodným dňom Hviezdnych vojen.

canada-ireland-87944-ff682628df0e499998326d5e0cc003ee_0a000002-ee52-a0a4.jpg

Práve 4. mája, ktorého výslovnosť v angličtine má najbližšie ku slávnej vete z Hviezdnych vojen "May the Force be with you", sa fanúšikovia obliekajú ako rytieri rádu Jedi z hviezdnej ságy a zdravia sa onou vetou: Nech ťa sprevádza sila.

Štátnik novej generácie

A 4. mája sa nerokovalo iba v Montreale, ale aj o USA, kde prezident Donald Trump prijal austrálskeho premiéra Malcolma Turnbulla. Logicky sa mali všetky oči uprieť na prvú dámu Melaniu, ktorá sa dostavila na slávnostnú večeru v asymetrických jasne žltých šatách od Diora cez jedno rameno.

Bol to ale Trudeau a jeho ponožky, o ktorom sa podľa NYT hovorilo viac. Premiér hrdo umiestnil fotografiu svojich nôh na sociálnu sieť Twitter so slovami: "Toto sú ponožky, ktoré hľadáte."

Podľa newyorského denníka je Trudeau zjavne z novej generácie štátnikov, dokáže ísť s dobou a chápať svojich voličov. Nie je nad to prihlásiť sa k masovo sledovanému filmu a presvedčiť tým občanov, že s nimi zdieľate ich hodnotový systém.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok