Mladá skautka sa nezľakla ultrapravičiarov, fotografia je hitom

TA3 ČTK
4.5.2017 14:48

Veľkú pozornosť západných médií vyvolala fotografia českej skautky, ktorá sa počas prvomájového protestu v Brne nebojácne postavila priaznivcom krajnej pravice.

Mladá skautka sa nezľakla ultrapravičiarov, fotografia je hitom
Facebook.com/WOSM/Vladimír Čičmanec

Snímku, ktorú zverejnil jeden z účastníkov protidemonštrácie Vladimír Čičmanec, zdieľal napríklad britský denník The Guardian či americká spravodajská stanica CNN. Fofografiu na svojom facebooku zverejnila aj Svetová organizácia skautského hnutia.

dsfdfdfdf_0a000002-27fd-9b8d.jpg

"Má 16 rokov, statočne sa im postavila a predniesla niekoľko myšlienkovo ​​hlbokých argumentov," povedal CNN Čičmanec. "Chceli sme ukázať neonacistom, že tu nie sú vítaní. Tohtoročným cieľom protidemonštrácie bolo urobiť si z nacistov srandu a bláznov," dodal.

Čičmanca kamarát upozornil na výmenu názorov medzi jedným z protestujúcich z radov Robotníckej strany sociálnej spravodlivosti a mladej skautky. Neváhal a stlačil spúšť. "Nepočul som celú ich debatu, ale hovorili o národoch, národných štátoch, prisťahovalectve, utečencoch," povedal. "Snažila sa mu vysvetliť, že nacionalizmus nedáva zmysel, lebo sme všetci ľudia," poznamenal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok