Trumpov zať tvrdí, že sa s Rusmi nespolčil, aj keď kontakt priznal

TA3 TASR
24.7.2017 22:19

Poradca prezidenta Spojených štátov a zároveň jeho zať Jared Kushner vyhlásil, že počas vlaňajšej kampane pred americkými prezidentskými voľbami nemal ani jeden neprimeraný kontakt s ruskými predstaviteľmi a aj všetky jeho aktivity boli primerané.

Kushner priznal, že mal celkovo štyri kontakty s ruskými predstaviteľmi, avšak ani jeden z nich vraj nebol neprimeraný. Po vypočutí v senátnom výbore pre kontrolu tajných služieb uviedol, že počas prezidentskej volebnej kampane sa "nespolčil" s Ruskom a ani nepozná nikoho, kto by tak v kampani urobil. Zdôraznil tiež, že sa pri svojom podnikaní v súkromnom sektore nespoliehal na ruské peniaze.

Senátny výbor pre kontrolu tajných služieb vyšetruje zasahovanie Ruska do amerických prezidentských volieb v roku 2016. Kushner odišiel zo stretnutia so senátnymi vyšetrovateľmi, ktoré sa konalo za zatvorenými dverami, takmer po troch hodinách. Jeden muž sa mu pokúsil podať ruskú zástavu, ale polícia ho zastavila.

Po návrate do Bieleho domu predstúpil pred médiá s krátkym vyhlásením a neodpovedal na otázky novinárov. V utorok má vypovedať pred výborom pre tajné služby v Snemovni reprezentantov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok