Škantárovci vo finále Svetového pohára suverénne prví

TA3 SITA
11.9.2016 14:50

Zlatí olympijskí medailisti z Ria de Janeiro Ladislav a Peter Škantárovci potvrdili svoju suverenitu v závere sezóny aj vo finále Svetového pohára v slovinskom Tacene, keď opäť ovládli súťaž deblkanoistov.

V celkovom hodnotení piati

Škantárovci vo finále na skrátenej trati so 14 bránkami dosiahli čas 80,45 s bez trestných sekúnd a zvíťazili s náskokom 1,81 s pred francúzskom duom Nicolas Scianimanico, Hugo Cailhol. Aj tretí boli Francúzi - Pierre Pico, Hugo Biso, ktorí sa vďaka tomu stali celkovými víťazmi Svetového pohára. Škantárovci po mocnom finiši a dvoch prvých miestach v Prahe a Tacene ukončili sezónu v celkovom hodnotení SP na 5. priečke, a to chýbali na dvoch z piatich podujatí - v talianskej Ivrei a francúzskom Pau. Vo finále v Tacene bola v hre aj druhá slovenská loď, tohtoroční majstri Európy z Liptovského Mikuláša Tomáš Kučera, Ján Bátik skončili na ôsmej pozícii. Celkovo v SP im to stačilo na 10. miesto.

Škantárovci nezačali finálovú jazdu najlepšie, na medzičase zaostávali o 1,41 s za Francúzmi Scianimanicom a Cailholom, ale v cieli boli rýchlejší o 1,81 s. Obe najlepšie dvojice absolvovali trať bez trestných sekúnd. V Tacene sa všetky finále museli odjazdiť na skrátených vzdialenostiach, keď voda podmyla časť pôvodnej trate a z hľadiska bezpečnosti organizátori pristúpili k skráteniu o 6 bránok, čo v celkovom čase predstavovalo vyše 20 sekúnd.

S výkonom sú spokojní

"Tacen je nevyspytateľný, čo sme videli už počas tréningov. Vo finále sme neprešli dobre cez tretiu a štvrtú bránku, nechytilo nás to tak, ako by sme chceli, ale neskôr sme sa to snažili dobehnúť. Vedeli sme, že sme v hornej časti niečo časovo stratili, preto sme ´zamakali´, zabojovali a podarilo sa to. Mali sme aj šťastie, že sa nám otvorila voda, keď sme to potrebovali. Dosiahli sme fantastický čas, čiže spokojnosť. Sme radi, že sa nám podarilo vyhrať posledné dve kolá Svetového pohára, a že sme aj po olympijských hrách potvrdili našu vysokú výkonnosť," uviedli Škantárovci pre spravodajstvo Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode. 

Finále SP v ženskej kájednotke vyznelo pre Austrálčanku Jessicu Foxovú, Slovenka Jana Dukátová sa do finále neprebojovala. V semifinále skončila dvanásta. Napriek tomu si v celkovom hodnotení SP udržala tretiu priečku, víťazkou prestížneho seriálu sa stala Nemka Ricarda Funková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok